ארגון הבריאות העולמי אמנם הכריז אתמול (שני) על בשר מעובד ונקניקים כמזון שעלול לגרום לסרטן ברמה של סיגריות ואסבסט, אך בדיקת חדשות 2 Online מעלה כי יצרניות הבשר הישראליות לא ממש יודעות כיצד להתמודד עם הבשורה, ומהן ההנחיות שאותן יש להעביר לצרכנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מוקדנית שירות הלקוחות ב"זוגלובק" שעמה שוחחנו הודתה כי בחברה "טרם קיבלו את מלוא המחקר" ולכשזה יתקבל, "אז נוכל להתייחס וכמובן לעדכן. מבחינת המוצרים - הם, כמובן, תחת פיקוח של משרד הבריאות".
גם ביצרנית הבשר "יחיעם" לא ידעו לענות באופן חד-משמעי על השאלה האם להמשיך ולצרוך את מוצרי הבשר המעובדים. "אני לא יודעת אם אוכל לענות לך", אמרה בהיסוס אחת מהמוקדניות בשירות של "יחיעם". "תראה, יש לנו מוצרים מ-100% חומרים טבעיים שהם מעולים. אנחנו מפוקחים מפה עד הודעה חדשה עם ביקורות של השירות הווטרינרי בכל שבועיים-שלושה; אנחנו עובדים על פי כל הסטנדרטים והאישורים מאירופה ומארצות הברית".
אז האם יש סכנה באכילה? "לא, אין סכנה כזו", היא אומרת. "אנחנו ממשיכים לאכול גם. זה לא שתמות מחר מסרטן אם תאכל. זה לא מהיום להיום". יחד עם זאת, הוסיפה המוקדנית כי כל תהליכי הייצור והמכירה נמשכים כרגיל. "לא קיבלנו פנייה ממשרד הבריאות, למיטב ידיעתי".
"המוצרים תקינים, אתה מחליט אם לצרוך או לא"
גם ב"טירת צבי" קיבלנו תשובה דומה. "אני לא מכירה...", אמרה נציגת השירות. "אני לא יכולה להגיד לך אם מותר לך לאכול או לא...אני רוצה לבדוק את זה". אחרי שבדקה - שבה עם תשובה: "אתה מחליט אם לצרוך את זה או לא. מבחינת המוצרים שלנו, הם בסדר, הכול תקין. אם לצרוך או לא - זו החלטה שלך. אני רוצה לבדוק מה היה בהודעה של ארגון הבריאות העולמי כדי לתת תשובה".
בחברת "נטו" שמטפלת ב"טיבון ויל" ו-"אל-גאוצ'ו", אמרו לנו: "כעיקרון אני לא ראיתי את הפרסום הזה אבל אני יכולה להגיד לך שכל סוגי הבשר שלנו, גם המעובדים וגם לא עוברים את כל הבדיקות לפי התקן של משרד הבריאות. אם זה לא היה תקין זה לא היה מאושר על ידי משרד הבריאות". הם ציינו כי ניתן להמשיך לצרוך את הבשר: "הכל בסדר עם המוצרים".
ארגון הבריאות העולמי אימץ את דוח מסקנות ועדת המומחים שמינה כדי לחקור את הקשר בין צריכת בשר אדום לבין התפתחות המחלה. במסגרת הבדיקה בחנו 22 מומחים מכל רחבי העולם שורה ארוכה של מחקרים וניתחו את השפעת תזונת האדם על תהליכים במנגנוני התא.
הממצאים שעלו מן המחקר הצביעו על קשר בין צריכת בשר לבין הסיכוי לפתח סרטן במעי הגס, בלבלב ובערמונית. קביעת הוועדה חלה גם על צריכת בשר חזיר ונקניקיות שזוהו כגורמים עיקריים להתפתחות סרטן, בדומה לסיכון הבריאותי הנשקף כתוצאה מעישון סיגריות, מצריכת אלכוהול ומשאיפת אסבסט.
לפניות לכתב: MatanH@Ch2news.tv