התפרצות חסרת תקדים של מחלת הכלבת בצפון הארץ - גם בקרב חתולים: יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות אמר הבוקר (חמישי) כי קיימת התפרצות מקומית של מחלת הכלבת באזור העמקים, הגלבוע ועמק המעיינות והביע דאגה מכך שהתגלו שני חתולי רחוב חולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במהלך השנה אובחנו 34 מקרי כלבת לפי הנתונים שבידי הארגון, בעיקר בקרב תנים - אך גם חיות משק. 14 מהמקרים התרחשו בחודש האחרון.
"אנחנו מודאגים מאוד מהמקרים האחרונים, בייחוד לאור העובדה כי התגלו שני מקרים אצל חתולי רחוב", אמר ד"ר צרפתי. "המשמעות היא שהמחלה עוברת מחיות בר לחיות בית, והחשש הגדול היא מהתפשטות המחלה במרחב העירוני".
דאגתו של ד"ר צרפתי מגיעה לאחר שבין היתר התקבלה אתמול תוצאה חיובית לכלבת אצל חתול ביישוב גן נר במועצה אזורית גלבוע. משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע, או שבעלי החיים שברשותו, באו במגע באזור עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט, לפנות ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו, לשם שקילת הצורך למתן טיפול מונע. לאחר שעות העבודה, ובמהלך סוף השבוע, יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.
אי-טיפול בכלבת עלול לגרום למוות
עוד ביקש המשרד ליידע את המטיילים והנופשים באזור וביישובים הסמוכים בדבר מציאת החתול הנגוע. כמו כן, הורים לילדים מתבקשים לברר עם ילדיהם, באם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות. בעלי חיות מחמד מתבקשים ליצור קשר עם הווטרינר האזורי לצורך וידוא מצב חיסונם.
משרד הבריאות מסר כי על מי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים לשטוף באופן מידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת. "מחלת הכלבת הינה מחלה חשוכת מרפא וכי אי-טיפול בה עלול לגרום למותו של החולה", סיכם ד"ר צרפתי. "לכן, כלב שבא במגע עם חיה נגועה בכלבת צריך להילקח לבדיקה מידית בשירות הווטרינרי וכל אדם שננשך על ידי כלב מתבקש להגיע באופן מידי לקבלת טיפול רפואי".