רפורמת הסיעוד לקשישים יוצאת לדרך: שר האוצר משה כחלון ושר העבודה והרווחה חיים כץ סיכמו היום (שני) על תוספת של כ-200 תקנים לביטוח הלאומי לטובת יישום הרפורמה להגדלת שעות הסיעוד לקשישים. הרפורמה צפויה להיכנס לתוקפה במהלך החודש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בלב הרפורמה - הוספת רמות נוספות לקצבת הסיעוד כך שהיא תשולם כעת לפי 6 רמות זכאות, במקום 3 כפי שהיה נהוג עד כה. ברפורמה החדשה יוכלו החולים לקבל בין 5.5 שעות ל-28 שעות טיפול שבועיות.
על פי התכנון, בשנת 2021, עם ההבשלה המלאה של הרפורמה, שעות הטיפול יגיעו עד ל-30 שעות שבועיות למטפל ישראלי ו- 26 שעות לעובד זר. בכל רמות הקצבה יוכלו הזכאים לקבל קצבה בכסף במקום בטיפולים.
בנוסף, במסגרת הרפורמה לראשונה יתאפשר להעסיק בן משפחה כמטפל. מי שמעסיק מטפל צמוד עובד זר, יוכל לקבל את כל הקצבה בכסף, בסכום של עד 4,912 שקלים, במקום 3,610 שקלים כיום.
כבר בחודש מרס סוכמו כל הפרטים של הרפורמה והחוק עבר בכנסת, אבל לפני כשבועיים פרסמנו שחילוקי דעות בין הביטוח הלאומי למשרד האוצר תוקעים את השינוי. בדיון בכנסת השבוע התברר שגם קופות החולים לא ערוכות, ומימון טיפולי השיניים לקשישים גם תקוע.
"העלויות הגבוהות של טיפול סיעודי עלולות למוטט משפחות שלמות", אמר שר האוצר משה כחלון. "האחריות שלנו כמדינה לתת רשת בטחון כלכלית לאותם קשישים סיעודיים ולבני משפחותיהם שעובדים קשה ומשלמים מסים כל חייהם. אני מברך על ההסכמות עם שר הרווחה שיאפשרו לרפורמת הסיעוד לצאת לדרך. יותר מדי משפחות חיכו יותר מדי שנים לרפורמה הזו, ואנחנו נעשה הכול כדי לוודא שתצליח".
"אני מברך על ההסכמות עם שר האוצר", הוסיף שר העבודה והרווחה חיים כץ. "הגדלת שעות הסיעוד תסייע בשיפור השירות לאזרחים הוותיקים. רמת הזכאות הגבוהה תגיע לכ-5000 ש"ח ותקל בנטל הכלכלי על בני המשפחה של החולים הסיעודיים".