המונח "קרינה" מעלה בראשינו תמונה של קו מתח גבוה באופן מיידי. ולמרות זאת, רבים אינם מודעים לכך כי הקרינה האלקטרו מגנטית נמצאת סביבנו 24 שעות בימימה, בבית ואפילו מחוצה לו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הקידמה מביאה עימה חידושים טכנולוגיים רבים, ניידים ונוחים להפעלה. אולם באותה ההזדמנות עולת שאלת המחיר הבריאותי שבני האדם משלמים כתוצאה מספיגת הקרינה הנפלטת מן המכשור.
בשנים האחרונות עולים סימני שאלה רבים בכל הקשור לקרינה הסובבת אותנו ולנזק שהיא גורמת. פרופ' סיגל סדצקי, מנהל היחידה לאפידמיולוגיה של סרטן וקרינה במכון גרטנר בבית החולים "תל השומר, המשמשת גם כיועצת למשרד הבריאות בנושא הקרינה, מעלה את שאלת הזהירות שיש לנקוט לנוכח ריבוי הקרינה שסביבנו. "האם אנחנו צריכים לחכות להוכחת נזק, כמו שהיה בסיגריות ורק אז להפסיק להשתמש, או אולי להיפך - לנהוג מראש בזהירות עם הטכנולוגיה על מנת שלא נגיע למקום שבו הנזק רב" הסבירה סדצקי.
לאחרונה הגדיר ארגון הבריאות העולמי את הקרינה הסלולרית כמסרטן אפשרי זאת לאחר שהקרינה מרשת החשמל כבר זכתה בתואר המפוקפק. אך סרטן אינו הנזק הבריאותי היחיד שמקושר לקרינה כפי שהסביר זאת דר' זמיר שליט"א, יועץ במפגעים אלקטרו מגנטיים. "מאחר ונהוג לשאת את הסלולרי בכיס, נשים וגברים סובלים כיום מבעיות פוריות, יותר מבעבר", הסביר שליט"א ואף הוסיף כי היא "עשויה לפתוח מחסום בין הדם למוח העלול לגרום לכאבי ראש עזים במיוחד".