סל תרופות: המודעות לשמירה על הסביבה עולה, יותר ויותר אנשים ממחזרים מוצרים שונים כמו פלסטיק, נייר וסוללות, אבל רבים אינם מודעים לצורך באיסוף מסודר של תרופות.
על פי סקר שנערך מטעם "שירותי בריאות כללית" והוצג היום בכנס רפואה ירוקה בת"א, רק כ-17% מהציבור ממחזרים תרופות. רוב הישראלים משליכים תרופות שאינן בתוקף לפח האשפה, מבלי להבין שתרופות המכילות חומרים מסוכנים, מאספירין, דרך אנטיביוטיקה ועד לחומרים כימיים ואפילו רדיואקטיביים - עלולות להגיע כך למי הביוב או למי התהום.
המים האלה בסופו של דבר יכולים להגיע לברז השתייה שלנו, או לחילופין להשקיית הפירות והירקות שאנחנו אוכלים. המודעות לעניין עולה בתקופה האחרונה, ומ-2010 מוצבים בבתי המרקחת של קופות החולים הגדולות, כללית ומכבי, מתקנים לאיסוף תרופות פג תוקפן או שאין בהן צורך. בקופת חולים כללית מדווחים כי ב-2010 נאספו במסגרת הפרוייקט כ-7.6 טון תרופות.
אבל לא רק תרופות צריך למחזר: בישראל מיוצרים מדי חודש כ-4 מיליון ליטר פסולת רפואית. מדובר בפסולת של בתי חולים, מרפאות ומפעלים. למרות הסכנה, הטיפול בפסולת הזאת אינו מוסדר כראוי, והפסולת לא תמיד מעוקרת ומושמדת כהלכה. בשבוע האחרון הגישה קבוצת חברי כנסת בראשותה של ח"כ רחל אדאטו הצעת חוק המנסה להסדיר את הטיפול בפסולת הרפואית.