לאחר שאמש הושגה הסכמה בין האוצר לבין האחיות, בחסות נשיאת בית הדין לעבודה השופטת נילי ארד, חוזרות הבוקר האחיות לעבודה לאחר 17 ימי שביתה. בשעות הקרובות צפוי להיחתם ההסכם באופן רשמי. בהסתדרות האחיות אמרו בתגובה: "ההסכם ימצב אותנו כמקצוע בעדיפות לאומית".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההסכם שגובש בין הצדדים הלילה, יקבלו האחיות תוספת לשכרן בסכום הנע בין 1,100 ל-1,600 שקלים. יישום ההסכם יתפרס על פני ארבע שנים וחצי. בנוסף לכך יקבלו האחיות את שתי הפעימות האחרונות במסגרת ההסכם במגזר הציבורי - תוספת של 3.25% לשכרן, כך שהתוספת הכוללת לשכר הבסיס של האחיות תנוע בין 1,350 ל-1,900 שקלים. מהאוצר נמסר כי "מתוך עלות ההסכם יוקצה 1% לפתרון בעיות המקצוע".
יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן אמרה לחדשות 2 באינטרנט הבוקר כי היא "רוצה לברך את כל האחיות שחוזרות לעבודה. אני חושבת שזה יהיה בוקר טוב עבור החולים". היא הוסיפה כי "המאבק לא היה קל. פעלנו מתוך אחריות ובמסירות. ההסכם מעניק תוספת של כ-1,400 שקלים לשכר הבסיס של האחיות".
"ההסכם יביא ליציבות במערכת הבריאות"
כהן הוסיפה כי כשני שלישים מהתוספת לשכר האחיות יינתנו כבר בשנה הראשונה והשנייה. "למרות הקשיים הגיע הזמן לשפר את השכר והדבר נעשה. אני רוצה לברך את נשיאת בית הדין הארצי לעבודה נילי ארד ואת יו"ר ההסתדרות עופר עיני שפעל בלי הפסקה כדי לעזור לנו. אני חושבת שלמרות שמדובר בתקופת בחירות - תוספת שכר של כ-14%, כשמלכתחילה ביקשנו תוספת של 15%, היא הישג נאה".
"אני מברך על השגת ההסכם עם הסתדרות האחיות", אמר הלילה הממונה על השכר באוצר קובי אמסלם. "מדובר בהסכם שיעודד כניסה למקצוע הסיעוד ויביא לתקופה משמעותית של שקט ויציבות במערכת הבריאות, לרווחת החולים. ההסכם מיטיב עם בעלי השכר הנמוך ומתגמל בעד עבודה נוספת".
אמסלם הודה לשר האוצר, ליועץ המשפטי לממשלה, לנשיאת בית הדין לעבודה נילי ארד ולפרקליטות על כך ש"ליוו את המשא ומתן וסייעו בהבאת הסכסוך לסיומו". סגן הממונה על התקציבים באוצר משה בר סימן טוב ציין כי "ההסכם משקף איזון ראוי בין הצורך לתמרץ כניסה למקצוע ולעודד עבודה נוספת לבין האתגרים הצפויים בתקציב המדינה בתקופה הקרובה".
על פי נתוני משרד הבריאות, לאורך 17 ימי שביתת האחיות נדחו אלפי ניתוחים בבתי החולים ברחבי הארץ, יותר מ-100 אלף חיסונים לתינוקות ו-50 אלף חיסונים לתלמידי בתי הספר לא התבצעו ויותר מ-20 אלף מעקבים במרפאות טיפת חלב בוטלו. במשרד האוצר מעריכים כי נזקי השביתה נאמדים במיליוני שקלים.