שביתת הרופאים נמצאת לפני סיום? אמש התקבלו דיווחים על פריצת דרך במגעים בין משרד האוצר לנציגי הרופאים. יו"ר ההסתדרות הרפואית ליאוניד אידלמן שהחל לפני 10 ימים בשביתת רעב הודיע כי הוא חוזר לאכול.
על פי ההסכם המתגבש בין האוצר להסתדרות הרפואית הוחלט להוסיף עוד 1,000 תקנים בבתי החולים ברחבי הארץ. טרם ברור אם ההתקדמות במשא ומתן תמנע את שליחת מכתבי הפיטורים של המתמחים שתוכננו להישלח היום בבוקר.
סגן שר הבריאות יעקב ליצמן הודיע כי הוא מברך על פריצת הדרך שהושגה במשא ומתן בין הרופאים למעסיקים ועל הפסקת שביתת הרעב של יו"ר ההסתדרות הרפואית. "כולי תקווה שהמשא ומתן יימשך באינטנסיביות הנדרשת משני הצדדים, בכדי שנוכל להגיע להסכם כולל במערכת הבריאות ולהביא לסיום השביתה, לרווחת ציבור החולים", הוסיף ליצמן.
הרופאים סירבו לתוספת שכר של 38.5%
אתמול פורסם כי לפני שהתפוצץ המשא ומתן מול הרופאים, בגלל "מרד המתמחים", הציעו באוצר להעניק להם תוספת שכר בשיעור כולל של 38.5%, שתבוצע בהדרגה במשך שמונה שנים וחצי - כך חשף הפרשן הכלכלי של ידיעות אחרונות סבר פלוצקר.
על פי טיוטת ההסכם שטורפד, היה אמור רופא מתמחה שעובד במרכז הארץ, מבצע שבע תורנויות חודשיות ועובד בפועל 60 שעות בשבוע, לקבל העלאה של 34% - מ-17,600 שקלים ל-24,000 שקלים בחודש. מתמחה שהיקף המשרה שלו זהה, אך עובד בבית חולים בפריפריה, היה מקבל 26,100 שקלים במקום 18,000 שקלים בחודש - עלייה של 45% אחוזים.
עוד עולה מההסכם כי להתמחויות שבמחסור, כמו למשל מרדימים ורפואה פנימית, הציע האוצר תוספות שכר הגבוהות בחמישה עד שבעה אחוזים מהתמחויות רגילות, עם דגש על אזורי הפריפריה.
הפערים בין האוצר לרופאים - קטנים
לרופאים הבכירים הוצעה העלאת שכר גדולה במיוחד. שכרו של מנהל מחלקה שעובד במרכז הארץ היה אמור לעלות ב-25%, מ-31,300 שקלים ל-38,700 שקלים. שכר של מנהל מחלקה בפריפריה היה עולה ב-33%, מ-34,100 שקלים ל-45,500 שקלים. כפי שפורסם כבר בעבר, כללה ההצעה הנהגת שעון נוכחות באמצעות טלפונים ניידים ומערכת מיקום מבוססת GPS ותוספת של 125 תקנים בפריפריה.
באוצר טענו בעקבות חשיפת המסמך כי המתווה שהוצג לנציגי הרופאים היה מקובל עליהם באופן עקרוני, למעט דרישתם שהעלאת השכר הכוללת תהיה גבוהה יותר ותעמוד על שיעור כולל של 43.5%, עם תוספת של 4.7% בפריפריה.
עוד התעקשו הרופאים כי הגדלת מספר המומחים שיועסקו כמנהלי שירות יעמוד על 428 ולא על 214. נציגי הרופאים סירבו להתייחס לפרסום בעיתון.