כשבמשפחת הררי עושים על האש, יותם בן ה-14 מעדיף לעמוד מהצד כדי שהעשן מהמנגל לא יגיע אליו. "זה לא מגרה, די דוחה אותי אפילו לאכול חיה מתה", הוא מסביר. יותם הוא חלק ממגמה רחבה יותר, שמגיעה ללא מעט בתים בישראל. עם טרנד טבעוני מתרחב, גם בני הנוער מצטרפים. איך זה עובד?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הוא לא מוכן לאכול מהגריל שלנו, אפילו שאנחנו יוצאים לפיקניק ביער יש שני גרילים, אחד בשבילו ואחד בשבילנו. אי אפשר להכריח ילד לאכול בשר, וגם לא צריך, אז זרמנו עם זה", מסביר האבא ישי את ההתנהלות המשפחתית.
לפני שנתיים יותם הודיע להוריו שהוא לא מוכן לאכול בשר מתוך עיקרון. "בהתחלה ניסיתי לשבור אותו עם שניצלים, אבל כשראיתי שגם את זה הוא לא הסכים להכניס לפה הבנתי שהוא רציני", אומרת רונית, אימא של יותם.
ג'ואל שיבלי, שהפכה לצמחונית כבר בגיל 6, אומרת שאחרי שראתה בטלוויזיה איך שוחטים כבש, היא לא הסכימה יותר לאכול בשר. "לא חשבתי שבגיל כל כך מוקדם היא תחליט שהיא צמחונית, אבל היא באמת מאותו יום לא אכלה שום בשר", אומרת אימא נהלה.
בהמשך הפכה הילדה לפעילה טבעונית, ונהלה - חובבת בשר מושבעת - מלווה אותה להפגנות מאחר והיא לא מוכנה שהיא תסתובב לבד, בגיל 11, בהפגנות. רהוטה ונחושה היא מנסה להפיץ את הרעיונות שלה, לכל מי שמוכן לשמוע. לכן, הארוחות במשפחת שיבלי הפכו לעניין מורכב כשצריך להכין מנות בשר, מנות צמחוניות - ומנה טבעונית לג'ואל.
עמותת אנונימוס, עמותה טבעונית שפועלת להפחתת צריכת הבשר ככלל, מספקת קבוצות תמיכה לבני נוער כדי לסייע להם להפוך לטבעונים.
כשיותר ויותר ילדים נחשפים לנושא באינטרנט, בעיקר ברשתות החברתיות, הם מגיעים משוכנעים מהבית. הם צריכים להסביר לסביבה, בעיקר להורים, את הסטיגמות, את הסיבות לכך שהם לא אוכלים מה שכולם סביבם אוכלים ובעיקר להתמודד עם החששות שלהם שהתזונה תפגע בגדילה והצמיחה בגיל ההתבגרות.