משרד הביטחון הכיר בנכותו של שוטר במשטרת ישראל שלקה בפוסט טראומה כתוצאה מהמראות הקשים להם נחשף במסגרת עבודתו. השוטר, שהיה מעורב בחקירת פשעים חמורים בהם מקרי רצח, אונס ותאונות דרכים קשות, פיתח התקפי חרדה פוסט טראומטיים שהובילו לשחרורו משורות המשטרה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
תחילה, כשהבין השוטר שהחוויות הקשות שהיה עד להן במסגרת עבודתו גרמו לו למצוקה הוא ביקש להעבירו מתפקידו ליחידה אחרת. אלא שגם שם לדבריו, הוא המשיך להיחשף למראות חוזרים של פצועים והרוגים.
חוות הדעת הרפואית קבעה כי השוטר התקשה להתמודד בין השאר עם משפחות שכולות אותן נדרש לפגוש במסגרת תפקידו, כך שגם הטיפול בתיקים עליהם הופקד התעכבו. הוא החל לחוות סיוטים הנוגעים למראות הקשים אליהם נחשף, שכללו מראות גופות מאירועי רצח ותאונות אותן חקר.
"קשר ישיר בין העבודה למצב הנפשי"
כיום השוטר מחוסר עבודה, מתגורר בגפו ומקבל פנסיה רפואית מוקדמת של משטרת ישראל. בחוות הדעת הרפואית נכתב כי השוטר לשעבר "חווה מצב רוח ירוד, חסר חשק, בעל ערך עצמי נמוך, ואפתי. בנוסף נכתב כי הוא חווה "תחושות אשמה, כעס וסבל, סובל מהפרעות שינה, ולעתים חווה סיוטים על גופות ועל תאונות דרכים". המומחה הוסיף כי "קיים קשר גרימה ישיר ומלא בין שירותו של האיש במשטרת ישראל, לבין מצבו הנפשי הנוכחי".
בשל הקושי להשתקם מהמראות הקשים, הגיש השוטר באמצעות עורך הדין יואב אלמגור תביעה לקצין התגמולים במשרד הביטחון במסגרתה ביקש שיכירו בנכותו. לאחר שקיבלו במערכת הביטחון את חוות הדעת הרפואית שאישרה את מצבו הנפשי הקשה של השוטר, הוא קיבל הכרה כנכה מערכות הביטחון.
לאחר שנכותו של השוטר לשעבר הוכרה בידי קצין התגמולים , קבעה ועדה רפואית הפגיעה בתפקודו - קשה, וקבעה כי נכותו הנפשית מוערכת בשיעור של 40%.
פרקליטו של השוטר, עו״ד יואב אלמגור, מסר כי ״ההכרה העקרונית של משרד הביטחון במקרה הזה משקפת את מקצת החוב שחבה החברה לשוטרים שעובדים כה קשה ולא זוכים פעמים רבות להכרה שמגיעה להם״.