כשלושה שבועות חלפו מאז פתיחת עונת הרחצה והמצילים עדיין בעיצומים: מדי יום סוכות המציל ברחבי הארץ נסגרות בשעה 14:00, שלאחריה הרחצה אסורה. סכסוך העבודה בין המצילים שמיוצגים על ידי ההסתדרות לבין מרכז השלטון המקומי והאוצר נמשך כשנתיים, ופעם אחר פעם - הרוחצים הם אלו שמשלמים את המחיר.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי נתוני מגן דוד אדום, מאז פתיחת עונת הרחצה טבעו למוות בחופי ישראל תשעה בני אדם ועשרות פונו לבתי החולים. היעדרותם של המצילים בשעות הצהריים המאוחרות הופכת את חופי הים המוכרזים למקומות מסוכנים. "אפילו שאתה שם לב לילדים, למציל יש עין יותר טובה לשמור על הילדים ועל המתרחצים", אמר אחד המתרחצים בחוף. "אני מנסה לשמור על הילדים, לא נותן להם להיכנס למים העמוקים, שיהיו רק ליד החוף".
"המצילים אולי צריכים לחשוף יותר את פרטי המאבק", אומר אלי, מתרחץ בחוף גורדון בתל אביב בשיחה עם חדשות 2. "הציבור בכלל לא מודע על מה המאבק. אנחנו רק יודעים שהם מרוויחים הרבה כסף על מעט שעות עבודה". למרות הקביעה הזו, אלי אינו בטוח שזה המצב ומסייג את דבריו: "אם זה לא נכון - בבקשה, תחשפו את העניינים ואנחנו נהיה בתמונה ונתמוך בכם אם צריך".
הצדדים נמצאים במשא ומתן יומיומי ושלשום נועדו בוועדת הפנים של הכנסת - אך הסכם טרם נחתם. ההסתדרות, שמייצגת את ועד המצילים, עומדת על תנאי הפנסיה של המצילים הוותיקים. מנגד באוצר מבקשים "להסתפק בתוספת נאה" למשכורתם של מצילי דור ב', אלו שהחלו את עבודתם אחרי שנת 2000 ותנאיהם פחותים בצורה משמעותית מאלו של הוותיקים.
עד אשר יגיעו להבנות, המבלים בים ייאלצו לסיים את שהותם במי הים בשעה 14:00 בדיוק. חלק מהמתרחצים הופתעו מהמצב: "לא ידענו שהחוף נסגר ב-14:00", מספרת עינב באכזבה. "הגענו מירושלים לראות את תל אביב והוציאו אותנו תוף שעה. זה ממש מבאס".
המתרחצים המבוגרים יותר שמודעים לשביתה דואגים בעיקר לילדיהם. ג'נה, שהגיעה עם ילדיה ומשפחתה לחוף, מספרת: "שמעתי על השביתה ואני חושבת שזה ממש מסוכן שאין מישהו שישמור על הילדים שלי". מתרחץ אחר, אבנר, מסכם את דרכי ההתנהלות בחוף במצב הקיים: "אני נכנס פחות לעומק. אני לא עובר את המזח כשאין מצילים".