העובדים לא היו מודעים שחדר האוכל לא כשר|צילום: חדשות 2

עובדים ברכבת ישראל שפוקדים את מרכז ההדרכה הארצי של הרכבת בלוד, רבים מהם דתיים ושומרי מסורת, גילו לאחרונה כי חדר האוכל שבמקום אינו כשר עוד. הסיבה: מנהלת מרכז ההדרכה, ד"ר נילי סוקניק, הייתה מעורבת בפיטוריו של משגיח הכשרות במקום בחודש שעבר - ומשגיח אחר לא מונה במקומו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לאחר פיטוריו הודיעה הרבנות כי לחדר האוכל אין כשרות, מכיוון שמי שבודק את הכשרות במקום כבר איננו עובד בו. המצב הזה נמשך כבר כחודשיים וחצי. ההנהלה, כך מתברר, לא טרחה להודיע לעובדים שחדר האוכל כבר אינו כשר - והעובדים, בעיקר אלה הדתיים ושומרי המסורת, נאלצו להסתמך על תעודת הכשרות הקיימת מתקופות קודמות.

"לא מדובר במקום קטן, יש למעלה מ-200 עובדים מדי יום במרכז", מספר אחד העובדים בשיחה עם חדשות 2 Online. "חלק לא קטן מהם דתיים ושומרי מסורת שאף אחד לא טרח לעדכן אותם בכלל שחדר האוכל של החברה הממשלתית לא כשר. הרבה כעסו שגילו זאת באיחור של יותר מחודשיים. לא הסבירו לנו מה בדיוק קרה אבל המצב עדיין לא נפתר".

הקנס שהטילה הרבנות על רכבת ישראל
הקנס שהטילה הרבנות על רכבת ישראל|צילום:

הנהלת הרכבת אף קיבלה קנס מנהלי מהרבנות הראשית בסך 2,000 שקלים - זאת בשל עבירה על חוק איסור הונאה בכשרות. ועד הרכבת אף נתן להנהלה אולטימטום עד יום ראשון להחזרת הכשרות - אחרת, מאיימים שם, חדר האוכל ומרכז ההדרכה יושבתו.

"אחרי שישה חודשים שבהם בדקתי את המנות שהגיעו לחדר האוכל, הודיעו לי שאני מיותר ופיטרו אותי מיד", מספר משגיח הכשרות שפוטר בשיחה עם חדשות 2 Online. מאז, כאמור, איש לא החליפו בתפקיד - והעובדים שבטוחים שהם סועדים בחדר אוכל כשר, אוכלים מנות שלא הוכשרו.

מרכבת ישראל נמסר בתגובה: "במרכז ההדרכה של רכבת ישראל קיים חדר אוכל, אולם אין זה חדר אוכל מבשל. המזון המוגש הוא כשר למהדרין ומבושל כולו בחברה שלה תעודת כשרות. לצד זה, בחדר האוכל מסופקות גם מנות גלאט כשר שמובאות גם הן מיצרן שיש לו תעודת כשרות כזו".