ועדת השרים לקידום שילובם של אזרחי ישראל ממוצא אתיופי אימצה היום את המלצות הצוות למיגור הגזענות נגד בני העדה, אלא שבמשטרה דחו את המלצות הוועדה בטענה שעוד לפני פרסומן הם שינו מדיניות ולכן מדובר במהלך מיותר. במשטרה דחו 15 סעיפים מתוך 53 שגובשו על ידי הוועדה. בין היתר דובר שם על בחינת השימוש בטייזר כלפי בני העדה האתיופית והחמרת הענישה נגד שוטרים שפועלים בגזענות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בוועדת פלמור נקבע כי המשטרה תעשה בחינה מחודשת של הנהלים הנוגעים לשימוש בטייזר ביחד עם הגורמים הרלוונטיים במשרד המשפטים. הוועדה המליצה כי כל התיקים שנעשה בהם שימוש בטייזר ייבחנו על-ידי קצין טייזר ארצי, ובמקרה בו מצא קצין הטייזר כי שוטר עשה שימוש בטייזר בניגוד לנהלים ולא תיעד את השימוש כנדרש יועבר התיק גם למח"ש.
במהלך דיוני הוועדה נרשם עימות בין אנשי המשרד לביטחון פנים והמשטרה, לבין אנשי המשרדים האחרים. שרת המשפטים שקד שאלה מדוע המשרד לא אימץ ההמלצות בזמן שכל שאר המשרדים קיבלו, ונענתה על ידי המשטרה כי "כל ההמלצות כבר מיושמות".
שר בכיר אחר שנכח בישיבה טען כי ההמלצות לא התקבלו בגלל האגו של המשטרה ואמר: "המפכ"ל לא מוכן לקבל את ההמלצות למרות שכל המשרדים מוכנים ליישמן".
בסוף הדיון ראש הממשלה נתניהו התייחס לעמדת המשרד לביטחון פנים ודרש כי אנשי המשרד יסבירו מדוע דחו את כל 15 הסעיפים הנוגעים להם. "אני נותן שבוע כדי להגיע עם תשובה".
פעילים חברתיים ששמעו על מסקנות הוועדה הודיעו כי הם לא מופתעים שהמשטרה דוחה את ההמלצות שנוגעות אליה. לדבריהם, הדוח חושף שהטענות של בני העדה נכונות. "לא נעבור על זה בשתיקה - נגיע מחר לישיבת הוועדה לביקורת המדינה ונביע את המחאה שלנו".
מהמשטרה נמסר בתגובה:
במשטרת ישראל מברכים על כל פעילות כלל ממשלתית שתקדם את הטיפול בסוגיה חשובה זו. שמחנו לראות כי הדוח אימץ חלקים מעבודת צוות ההיגוי של המשטרה שפועל כבר מזה כשנה. חלק נכבד מן ההמלצות שניתנו בדוח מבוססות על תכניות פעולה שהמשטרה הגתה וכבר מיושמות בפועל בשטח ב-26 תחנות המשרתות את מוקדי המגורים של קהילת יוצאי אתיופיה.
בין היתר, ההמלצה להצטייד במצלמות גוף לשוטרים, פרויקט שהובל על ידי השר ארדן, כבר נמצא בשלבי יישום מתקדמים, וכך גם המלצות לעבודה עם מנהיגות הקהילה, הכשרת שוטרים ועוד שיושמו זה מכבר.