מחאת הלהט"בים נגד חוק הפונדקאות נמשכת ביתר שאת: מאות בני אדם התאספו הערב (חמישי) בכיכר רבין בתל אביב וברחובות הסמוכים במחאה על אישור החוק שהכיר בזכותן של נשים יחידניות לקבל שירותי פונדקאות בישראל ללא כל התייחסות לאבות יחידנים. המשתתפים נושאו דגלי גאווה ושלטים וצעדו ברחובות מרכז העיר תוך שהם קראו: "נתניהו הומופוב אז יצאנו לרחוב" ודרשו מראש הממשלה להתפטר מתפקידו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הפגנה מול בית רה
הפגנה מול בית רה"מ בירושלים|צילום: החדשות

המחאה בתל אביב תוכננה מראש, והיא התקיימה על רקע הירתמותם של חברות וגופים עסקיים רבים לשביתה הצפויה ביום ראשון ברבות מהחברות במשק. הערב נודע כי בנוסף על חברות וגופים רבים שהצטרפו למחאה נגד החוק, גם חברת תשתיות התחבורה הלאומית, נתיבי ישראל, הצטרפה ותאפשר לעובדיה הגאים להיעדר ביום ראשון הקרוב מעבודתם מבלי שיגזל מהם יום חופש.

מוקדם יותר פורסם כי גם ההסתדרות הצטרפה למאבק של קהילת הלהט"ב נגד החוק. יושב ראש ההסתדרות אבי ניסנקורן קרא לקחת חלק בשביתה. בחוזר שהוציא מטעמו אישר לעובדים הלהט"בים שלא לעבוד ביום ראשון במחאה על אישור החוק. "המאבק למען שוויון זכויות של קהילת הלהט"ב הוא מאבק חשוב על פניה של החברה הישראלית", נכתב בחוזר. "בתור התנועה החברתית הגדולה והמשפיעה בארץ, ההסתדרות מתנגדת לכל סוג של אפליה".

גופים רבים במשק ובהם חברות הייטק גדולות הביעו תמיכה בקריאה לשביתת מחאה של חברי הקהילה הגאה ובהן רשות שדות התעופה, עיריית גבעתיים, אל-על, קסטרו, IBM, מייקרוסופט, מלאנוקס, סולוטו,Fiverr, Windward, Myheritigh, softwheel  Cybereason, Kaltura, Spot.im Similarweb ו-Wibbitz.

מחאות נגד רה
"די להשפלה וזלזול ויחס מפלה"|צילום: החדשות


הקהילה בהלם: "קיבלנו סטירת התעוררות נוספת"

בתוך כך, חברי קהילת הלהט"ב מסבירים את חשיבות המאבק עבורם. נ' מתל אביב, המשתייך לקהילת הלהט"ב סיפר לחדשות Online כי בעקבות חוק הפונדקאות הודיע כי יפסיק לשרת במילואים. "אתמול קיבלנו סטירת התעוררות נוספת. הממשלה הראתה לנו שהיא מרגישה כעושה לנו טובה בנתינת זכויות שוות לקהילה ההטרוסקסואלית", סיפר. "אתמול, אחרי 15 שנה, הודעתי על הפסקת שירות המילואים. אין זו קריאה להשתמטות, ואם יכריחו אותי אתייצב. אבל לא יכריחו אותי. וזו בדיוק הנקודה, זו בחירה שלי".

נ' הוסיף כי עם כל אהבתו למדינה ולערכים ציוניים, הוא בחר בהתנגדות: "די להשפלה וזלזול ויחס מפלה. אם הממשלה, בשם הדת היהודית, רוצה למנוע ממני להקים משפחה, היא תהיה צריכה להתמודד עם היצר האבהי הלוחמני שלי. כמו הרבה קהילות במדינה, אנחנו לא אספסוף, אנחנו כאן ובכל מקום".

גם א' העובד בקבוצת תקשורת גדולה ציין כי למרות שהוא לא חושב על ילדים כרגע, הוא רואה במאבק הזה סנונית ראשונה למאבק גדול יותר לשוויון זכויות של הקהילה בשאר תחומי החיים בישראל. "אם יום אחד אנשים יסתכלו סביבם ויבינו כמה עובדים בני הקהילה, שלא יהיו נוכחים, עובדים לצידם, אולי זה יעשה את האפקט הדרוש. די! נשבר לנו מהכניעה האינסופית לחרדים".

"החוק שעבר אתמול בכנסת הוא מבחינתנו קו פרשת המים. אתמול הממשלה שינתה את החוק שמשפיע יותר מכל על החיים שלנו ואמרה לנו שאנחנו לא ראויים להיות הורים. קצינים קרביים שמפקדים על חיילים בקרב כן, הורים לא", אמר בזעם ע' מרמת גן. "קשה להסביר את העלבון ותחושת היריקה בפרצוף מצד המדינה. ראש הממשלה וחברי הקואליציה יפגשו מולם עכשיו אנשים מאוד נחושים, זועמים וכואבים. אין לי ספק שנכנסנו לתקופה חדשה והמחאה שהתחילה אתמול תבוא לידי ביטוי בשינויי חקיקה ותקציבים בכנסת הבאה".‎