להיות מוזיקאי, מורה, מרצה, אפילו סתם סוכן נדל"ן - כל התפקידים הללו דורשים לדבר מול קהל. לאלו שסובלים מפחד קהל המשימה הזאת בלתי אפשרית, כשעומדים אפילו מול מספר קטן של אנשים והגוף בוגד, לא ניתן לתפקד. אז איך אפשר להתגבר על הפחד הבלתי נשלט הזה?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אייל קלס רצה כל חייו להיות כנר מצליח, אבל פתאום, בגיל מבוגר יחסית, הוא מצא את עצמו עם פחד קהל וכמעט ויתר על הקריירה המוזיקלית שלו. "אתה מנסה לחשוב על כל דבר אחר, אבל על הבמה הגוף בוגד בך", הוא מתאר את הקושי. "בגיל 24, כמעט עם תואר שני, רציתי להחליף מקצוע".
צחי שנרך זוכר את הרגע המכונן שלו: "זה היה בתואר הראשון באוניברסיטה. זה היה נורא, ניסיתי לדבר מול אנשים ולא הצלחתי. הזעתי, הלב דפק, הכל יצא לי מהראש. מאז לא ניסיתי לדבר מול קהל". כעת, בקורס שנועד להילחם בפחד הקהל ברמת גן, הוא מצליח יותר מבעבר לדבר מול תריסר אנשים - משימה בלתי אפשרית בשבילו בעבר.
רעייתו מיטל אומרת כי גם כשהציגו רעיונות שהיו כולם שלו, הוא ישב בקהל. הוא עובר את המשוכה בשלום, ומצליח להתגבר על הפחד.
גיא יריב מנהל בית הספר לדיבור מול קהל מסביר את הפחד: "כשאדם מרגיש שהוא נכשל מול קהל, הפחד לא יירד, הוא רק יעלה. אנשים נמצאים בחרדה רק מלחשוב על לדבר מול אנשים".
אחרי הקורס לדיבור מול קהל, צחי מעיז לקבוע לראשונה לדבר מול אנשים. "עברתי את זה, הייתי במתח כל היום, אבל עכשיו זה השתחרר. אני פתאום יכול לאכול ולשתות, מרגיש משוחרר", הוא מסביר.
גם אייל הכנר הצליח להופיע השבוע מול אולם מלא בירושלים ומבחינתו ההישג הוא אחד: "כמעט לא היו רגעים שרציתי לברוח".