הצצה לתלוש המשכורת של ברמנים: זה מקצוע שמושך בעיקר צעירים ולא בהכרח מצריך הכשרה מיוחדת, הטיפים בו נחשבים גבוהים - ונשים מרוויחות בו יותר מגברים. בסדרת כתבות של החדשות online ואתר AllJobs, נספק מדי שבוע הצצה לתלוש שכר של עובד במקצוע אחר, ולנתונים שמצביעים על פערים בין המינים ובין הפריפריה למרכז. פרק 22: ברמנים
כמה מרוויחים מהנדסי תוכנה?
כמה מרוויחים עורכי דין?
כמה מרוויחים עובדי שירות לקוחות?
כמה מרוויחים קופאים וקופאיות?
כמה מרוויחים עובדים סוציאליים?
כמה מרוויחים רוקחים?
כמה מרוויחים מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה?
כמה מרוויחים מנהלי שיווק?
כמה מרוויחים מנהלי רשתות חברתיות?
כמה מרוויחים רואי חשבון?
כמה מרוויחים אדריכלים?
כמה מרוויחים גרפיקאים?
כמה מרוויחים מאבטחים?
כמה מרוויחים מעצבי UX/UI?
כמה מרוויחים הנדסאי בניין?
כמה מרוויחים מדריכי ספורט?
כמה מרוויחים פיזיותרפיסטים?
כמה מרוויחים עורכי וידאו?
כמה מרוויחים מתווכי נדל"ן?
כמה מרוויחים קונדיטורים?
כמה מרוויחים יחצנים ודוברים?
מנתוני מיזם "כמה אתם שווים" - מתחם השכר של AllJobs, בו השתתפו למעלה מ-300 אלף גולשים, עולה כי השכר הממוצע (ברוטו) לברמניםהוא 7,010 שקלים. גם במקצוע הזה קיימים פערי שכר בין גברים לנשים, אם כי הם קטנים - וכאן, נשים מרוויחות יותר: בעוד ששכר ממוצע לברמן יעמוד על כ-7,000 שקלים, שכר חודשי של ברמנית הינו 7,040 שקלים.
גם אזור העבודה משפיע על גובה השכר. במרכז תרוויחו הכי הרבה כברמנים - 7,650 שקלים בממוצע. בשרון תרוויחו 6,990 שקלים, בצפון - 6,360 שקלים, בשפלה - 6,330 שקלים, בירושלים - 6,250 שקלים ובדרום - 6,200 שקלים בממוצע בחודש.
אין כמעט הבדל בשכר בין ברמן מתחיל למנוסה
וכמה תרוויחו במקצוע הזה ככל שתצברו בו ותק? מתברר שבמקצוע הזה, הוותק לא משפיע על השכר כמעט בכלל. בשנה הראשונה תרוויחו 6,970 שקלים שקלים בממוצע, בין שנתיים ל-4 שנות ותק יניבו שכר של 7,090 שקלים, 5-8 שנות ותק שוות שכר חודשי של 7,450 שקלים ועם ניסיון של מעל 9 שנים כברמנים תרוויחו 7,550 שקלים בממוצע בלבד.
בשנים האחרונות ישנה ירידה במספר משרות הברמנים הזמינות בשנה ומספר המועמדים המבקשים להתקבל לכל משרה שכזו נותר די קבוע: בשנת 2017 היו 3,762 משרות שעל כל אחת מהן התחרו 9 מועמדים.
"עבודת הברמן מזוהה לרוב עם קהל צעיר, בעיקר סטודנטים, בשל המשמרות והעבודה בסופי שבוע", מדגישה עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר ב-AllJobs. כדי לעבוד כברמן אמנם לא חייבים לעבור הכשרה של ממש, אך ההכשרה הזו קיימת והיא בהחלט מהווה יתרון מקצועי בעיני המעסיקים. השכר והטיפים שמרוויחים הברמנים נחשב לגבוה מבין מקצועות המסעדנות - בהשוואה למלצרים, עובדי מטבח וכו'".