שידור ישיר (צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות)
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך|צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות

המפכ"ל רב-ניצב רוני אלשיך העביר ליועץ המשפט לממשלה מסמכים ובהם מילים קשות על שלושת המועמדים להחליפו. המידע שהועבר בשבועיים האחרונים, ללא ידיעת השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, מכיל מידע רגיש, מביך ומכפיש נגד המועמדים. בשלב זה לא ברור כיצד המידע ישפיע על הליך מינוי המפכ"ל, שבכל מקרה צפוי להתעכב לאור החלטת השר שלא להעביר את שם המועמד שלו לוועדה למינוי בכירים עד שתתקבל חוות דעת כתובה מהיועמ"ש מנדלבליט.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המסמכים הועברו על ידי היועצת המשפטית של המשטרה תת-ניצב איילת אלישר למשנה ליועץ המשפטי לממשלה דינה זילבר, ובאמצעותה הועבר המידע למנדלבליט. החומר התקבל במשרד המשפטים בתדהמה.

עם זאת, גורם משפטי בכיר מאוד הגדיר את המידע "רכילותי שמכיל שמועות" ואמר שחלק מהמידע כבר פורסם בעבר. לאור רגישות הנושא, מנדלבליט הורה על פתיחת בדיקה בהולה של המידע לפני שיעניק "אור ירוק" להמשך הליך המינוי לתפקיד הבכיר.

המפכ
יורם הלוי, דוד ביתן ומשה אדרי|צילום: פלאש 90 / הדס פרוש, יונתן סינדל, חדשות

המידע שהועבר נוגע בעיקר לשניים מתוך שלושת המועמדים לתפקיד המפכ"ל. הוא עוסק בעיקר במפקד מחוז ירושלים במשטרה ניצב יורם הלוי, ויש בו גם התייחסות למנכ"ל המשרד לביטחון הפנים, ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי. על המועמד השלישי, מפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב דוד ביתן.

לפי ההערכות, ניצבים הלוי ואדרי הם המועמדים המובילים במרוץ למפכ"לות. סיכוייו של ביתן קצת פחתו, בין היתר על רקע הפרסומים האחרונים בחדשות.

סביבת אלשיך: החוק חייב את העברת המידע

בסביבתו של אלשיך, שאמור לסיים את תפקידו בעוד חודש בדיוק, מבהירים שהיועצת המשפטית של המשטרה היא שהעבירה את המסמך ללשכת היועץ המשפטי לממשלה. אלשיך רק עודכן על כך. לדברי המקורבים, המשטרה הייתה מחויבת על פי חוק להעביר את המידע. החוק קובע שבכל הליך של מינויים ישנה חובה להעביר כל מידע שעשוי להתברר כרגיש.

השר ארדן היה אמור להעביר לוועדה למינוי בכירים עד היום את שמו של המועמד שלו לתפקיד מפכ"ל המשטרה. כדי למנוע ניסיון כושל למינוי, כמו במקרה של גל הירש, ארדן, שלא ידע על טיב החומרים הנפיצים, מחכה הפעם לחוות דעת כתובה של מנדלבליט. עד אז מינוי המפכ"ל צפוי להתעכב. ארדן ממתין כבר כמה ימים לחוות הדעת הזו שמתעכבת וכעת מתברר מדוע.  

גם ועדת המינויים מעכבת את דיוניה וחבריה ממתינים לדיון בבג"ץ שיתקיים בשבוע הבא. לוועדה יידרש חודש כדי לבדוק את המועמדים. כעת נראה שלארדן לא תהיה ברירה אלא למנות ממלא מקום לתפקיד מפכ"ל המשטרה על מנת לאפשר למפכ"ל שייבחר הליך מסודר של חפיפה.

תגובת המשטרה: "משטרת ישראל נדרשת על פי חוק לדווח לגורמים המוסמכים על כל מידע רלוונטי, בהתייחס למועמדים. המידע מועבר על ידי היועצת המשפטית של משטרת ישראל תנ"צ איילת אלישר לגורם במשרד המשפטים שהוסמך לכך על ידי היועץ המשפטי לממשלה.  הניסיון לקשור את מפכ"ל המשטרה לאינטרסים זרים כדי לקושש עוד כותרות 'צהובות' ולפגוע במועמדים, מעידה על חוסר מקצועיות במקרה הטוב וזדון במקרה הפחות טוב. משטרת ישראל לא תסכים להיות חלק משיח מכוער זה".