בשל קשיים שעלו בדיונים של ועדת גולדברג למינוי בכירים טרם אושר מינויו של ניצב משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל המשטרה. הוועדה תמשיך בהתייעצויות אל תוך שעות הלילה המאוחרות. ניצב אדרי עבר אתמול בהצלחה את בדיקת הפוליגרף התעסוקתי, והבוקר קיבלו חברי הוועדה דוח של מבקר המדינה שהתייחס לתפקודו של אדרי בהיותו ראש אגף התנועה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טרם ידוע מהם בדיוק החומרים שהועברו לוועדה ומה אמרו העדים שזומנו להופיע בפניה, ייתכן שדווקא בעקבותיהם יש חילוקי דעות בין שלושת חברי הוועדה, השופט אליעזר גולדברג, ראש הוועדה, פרופסור טליה איינהורן ומשה טרי ועד שלא תושג הסכמה לא ניתן לאשר את המועמדות או לפסול אותה.
בכל מקרה הדרמה הזו תגרום למבוכה מסוימת כשיתחיל אירוע הפרידה מהמפכ"ל רוני אלשיך במכללת המשטרה בנוכחות כל צמרת המשטרה והיועמ"ש אביחי מנדלבליט. מנדלבליט אישר את המועמדות של אדרי ואם הוועדה תפסול אותה זו תהיה פגיעה גם במוניטין שלו.
חברי הוועדה התרשמו שהליקויים עליהם הצביע דוח מבקר המדינה, אינם נוגעים בטוהר מידות. הוועדה למינוי בכירים בשירות המדינה בודקת טוהר מידות ואיננה בודקת את הכישורים, אותם בוחן השר הממנה.
הוועדה, בראשות השופט (בדימוס) אליעזר גולדברג ציינה כי היא קיימה מספר דיונים בנושא המינוי וראיינה את השר לביטחון הפנים ארדן, המפכ"ל אלשיך וגם את אדרי, המועמד להחליפו. לבקשתה היא קיבלה את חוות הדעת שסיפק היועמ"ש לארדן לבקשת השר ושבה קבע מנדלבליט כי אין מניעה משפטית להבאת המועמדות של אדרי בפני הוועדה.
אדרי עבר את בדיקת הפוליגרף לדרישה הוועדה, בנימוק שמדובר במינוי לתפקיד בכיר ורגיש, ולאור תלונות שונות ולאור העובדה ששני המתמודדים האחרים כן עברו את הבדיקה הזאת. עוד נמסר מהוועדה כי "בדיקה כזאת מתחייבת הן על פי עקרון השוויון בין המועמדים. כששני מועמדים אחרים עברו בדיקה כזאת, והן כדי למנוע לזות שפתיים נגד המועמד, אם יתמנה לתפקיד, כאילו היה לו מה להסתיר. עננה כזאת ראוי לה שלא תהיה מעל ראשו של המפכ"ל. הוועדה תיתן את חוות דעתה לגבי המינוי שבנדון לאחר בדיקת הפוליגרף".
התנועה לאיכות השלטון בירכה על החלטת הוועדה, "שמקבלת את דרישתנו ומציבה רף ברור המיישר קו עם הנדרש מפקודיו לעתיד של המפכ"ל המיועד. לשם חיזוק אמון הציבור במערכת אכיפת החוק, יש לוודא כי האדם שמתמנה לתפקיד הבכיר אינו נושא כל עננה מעל ראשו".