בישיבה מיוחדת שאליה נקראו כל הפקחים בקריית מוצקין סיפק בכיר בעירייה תשובה ל"שאלת השאלות" של הנהגים: האם נועדו דוחות החנייה להשליט סדר ברחובות או פשוט לסחוט מהם כסף? איציק כהן, מנהל חזות העיר, תועד בסרטון שהגיע לידי חדשות 2 באומרו: "המנכ"ל אמר לי דבר מאוד פשוט: אנשים חושבים שנביא להם שעות נוספות כדי שייעשו 2-5 דוחות ביום?! רבותיי, במצב כזה אין סיבה לתת שעות נוספות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם עדיין נותר שמץ של ספק באשר לכוונותיו, הוסיף כהן והדגיש: "מי שלא ייעשה דוחות כמו שצריך בשמונה השעות שלו - לא ייקבל שעות נוספות. זה לא ייעלה על הדעת שמי שלא יכניס - גם יוציא יותר".
יוסי תושיה, ששימש בעבר פקח בקריית מוצקין, אישש בעדותו את רוח הדברים: "כל פקח היה נקרא לשימוע ונשאל למה הוא רשם רק 5-10 דוחות. הפקחים אמרו שהחבר'ה פשוט משלמים. היו עונים לנו שעדיין - יכולים לרשום דוחות".
"דוחות זו הכנסה שותפת"
לטענת הפקחים, דרשו בשנה החולפת תוספת ולבסוף נקבע כי יוכלו לבצע שעות נוספות כדי לשפר את גובה שכרם - אבל בתנאי: "דוחות זו הכנסה שותפת", אמר כהן באותו התיעוד. "הגענו כבר למצב שיש שש שעות נוספות, אבל אם אנשים יוציאו דוח אחד או חמישה ביום במקום 20-30? חבר'ה, אתם מגזימים".
תושיה עצמו מחה נגד ההתנהלות ועבר לעבוד במחלקת התברואה העירונית. בתפקידו החדש הוא גילה כי חלק מהעובדים מנקים פחות אשפה אבל הרבה יותר ברזל - ואז ממהרים למכור את השלל, בסיוע המכונית של העירייה ובשעות עבודתם.
העירייה: אין פרמיה על כמות דוחות
התנהלות זו של העירייה כנראה מבהירה מדוע מרשה לעצמו ראש העיר, דוד צורי, לנהוג ללא חגורת בטיחות כמתחייב בחוק. תמונות לא רק שתיעדו אותו כך, אלא גם מחבק בני נוער אחרי שהחנה את רכבו בחניית נכים.
מעיריית קריית מוצקין נמסר בתגובה על הכתבה: "ככלל, אין שום פרמיה על מתן כמות דוחות והתשלום לפקחים הינו בהתאם לשעות העבודה בפועל. העובד שנתפס מוכר ברזל, הועמד לדין משמעתי ונקנס. החניון בו תועד ראש העיר הוגדר במסגרת טקס שנערך במקום כאזור סגור לציבור אחרי שפונה ונחסם לכן תכלית החנייה התייתרה. העובד פוטר אחרי שכשל בתפקידו והסב לעירייה נזקים. טענותיו נבדקו לעומק בידי מבקר המדינה ונדחו".