ימים ספורים לפני סיום תפקידו כמפקד פיקוד הדרום וכניסתו לתפקיד סגן הרמטכ"ל, התראיין הבוקר (ראשון) האלוף הרצי הלוי לרוני דניאל בוועידת המשפיעים והתייחס לאתגרים של ישראל מול עזה. "יש הרבה מה ללמוד מהשנה האחרונה", אמר, "אנחנו במוכנות טובה מאוד מול רצועת עזה שמשתפרת מיום ליום - יש בה דברים שהאויב יופתע ממה שיפגוש".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ריאיונות נוספים בוועידת המשפיעים 2021:
>> עמית סגל ואילנה דיין בשיחה אישית בוועידת המשפיעים
>> יו"ר נפתלי בנט תקף את נתניהו: "מוכר את העקרונות שלו לשמאל"
>> יו"ר תקווה חדשה גדעון סער: "מנדט אחד נוסף ונתניהו מקים ממשלה"
"יש התעצמות סביבנו", הסביר הלוי, "צריך למנוע התעצמות משמעותית ברצועת עזה, מנוהלת מערכה בין המלחמות כדי למנוע את הדבר הזה. לא שצה"ל לא יכול להתמודד עם זה - אבל מישהו בצד השני יכול לטעות. לא היינו רוצים להגיע לנקודה הזו ולכן המערכה הזו מנוהלת במקומות האלו".
הלוי הסביר את האתגר של צה"ל בניסיון לשפר את החיים האזרחיים בעזה מצד אחד ולהקשות על הפעילות של ארגוני הטרור ובהם חמאס והג'יהאד האיסלמי מצד שני. "קיים מתח בין זה שהיינו רוצים שהמצב של התושב בעזה יהיה טוב יותר, אבל לא לחמאס ולא לארגוני הטרור. זה אתגר מורכב - להיטיב את מצב האזרח ולא לאפשר את היכולת להתעצמות".
הוא התייחס גם לאירן כנותנת חסות לג'יהאד האסלאמי בעזה. "יש זיקה חזקה. רואים כמובן את הכסף שמגיע, את הדרקטיבה, את אמצעי הלחימה, בפרט לעזה ובכלל לג'יהאד האסלאמי. היום הכול קשור בהכול. עזה מאוד מושפעת ממה שקורה באירן. את עזה חילופי הממשל בארה"ב מסקרנת מאוד. אירן היא בעיה אמיתית - מונה אותה פעמיים כבעיה. פעם אחת על הגרעין ופעם שנייה על הטרור. לפעמים אלו הכוונות ולפעמים מישהו בעזה מבין שאירן הייתה רוצה שיתבצע ככה וככה, כי על זה מגיע הכסף - וזה מרכיב חשוב".
הלוי ביקר את החלטת בית הדין הפלילי בהאג לפיה יש לחקור את "פשעי המלחמה של ישראל בגדה המערבית ובעזה". "ההחלטה הזו בעייתית מאוד", אמר הלוי, "צה"ל פועל ערכית בדיני המלחמה, בשקיפות גם מול תקשורת בין-לאומית - אנחנו מראים את מה שעושים ומסבירים. אנחנו מתחקרים וחוקרים כשצריך, לומדים ומשתפרים. בית הדין מסמן את זה כקריטריון מרכזי באם לפתוח בחקירה. אני אומר למפקדים בצה"ל שאני גאה בכל הזדמנות על הזכות להגן על מדינת ישראל. אם אני מבין נכון - אחת המטרות שלו היא למנוע אלימות עתידית. אני חושב שבהחלטה הזו בית הדין נותן תמריץ לטרור. הוא אומר שלזרוק רימון לבית זו פעולה טובה, ובכך הוא משיג תוצאה הפוכה".