רני איידלר מנכ"ל "תמיר", תאגיד מחזור האריזות בישראל, סיפר אתמול (חמישי) בוועידת המשפיעים של חדשות 12 על איום הפלסטיק, הצורך למחזר והפעולות שהחברה עושה כדי לעודד אנשים למחזר וליצור מודעות. לצד כל אלה איידלר הסביר מה באמת קורה עם הפסולת הממוחזרת.
התאגיד "תמיר" מנסה לצמצם את נזקי הפלסטיק שפוגע בכדור הארץ, בבעלי החיים וגם בבני האדם. "תמיד אומרים על הישראלים שהם אדישים ולא אקטיביים, ועושים פעולות רק כשממש צריך", אומר איידלר ומציין כי למרות הדעה הרווחת, כ-5 מיליון תושבים בישראל חשופים לפח הכתום שנמצא בחדר המחזור בבניין שלהם, או בשכונתם וברחוב בו הם מתגוררים.
"הפסולת שנאספת מהם בשנים האחרונות יכולה להיכנס ל-700 מטוסי בואינג. במקום להיות מוטמנים באדמה הם הופרדו והגיעו למפעלי מיון", סיפר איידלר. הוא הוסיף כי מיליון וחצי ילדים ובני נוער עברו פעילויות שקשורות בהדרכה, הסברה וחינוך על עולם האריזות: "אפילו השקנו אפליקציה, אז כן יש מהפכה".
מה קורה מהרגע שהאשפה מונחת בפח הכתום? המנכ"ל סיפר כי אחרי שאותה אריזה מופרדת בבית היא מגיעה לאותו פח כתום ונאספת בנפרד משאר הזבל. "היא מגיעה ל-2 מפעלי מיון מרכזיים בעפולה ובראשון לציון. בכל מני אמצעים אופטיים מחולצים בתחנה 4 סוגים של פלסטיק, משם הם עוברים למכלי מחזור".
למרות הרצון הטוב, האזרחים המון פעמים זורקים לפחים לא רק אריזות, אלא פסולת נוספת: "אנחנו דוגמים את הפסולת באופן קבוע, אין ספק שלהסביר על הפרדת אריזות זאת פעולה מאוד מורכבת", סיפר רני שהוסיף כי האתגר הגדול מגיע בעקבות העובדה שאותם אנשים רגילים לזרוק הכל לפח אחד.
רני סיפר כי רוב הפסולת של הקרטונים מגיעה מהתעשייה, אך רוב הפסולת מהפלסטיק מגיעה דווקא מבתי האזרחים. "אנחנו צריכים שהציבור הישראלי יבחר להפריד אריזות בבית כדי שרוב הפלסטיק יגיע אלינו ויעבור למחזור".