כל הפורצים, גם המתוחכמים ביותר וגם סתם כאלה שמנסים את מזלם בכניסה לדירות אקראיות, עושים ניהול סיכונים ותמיד יעדיפו להיכנס לדירה שיותר פשוט לפרוץ אליה. התפקיד שלנו הוא להפוך את "חוויית הפריצה" לכמה שיותר מורכבת עבורם. הנה כמה טיפים שיעזרו לנו להתגונן מפני פורצים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
• קודם כל, לפני שעוזבים את הבית, צריך לדאוג שהחלונות סגורים והדלת נעולה. אני אספר לכם סוד: גם הפורצים יודעים שאנחנו מחביאים את המפתח בארון החשמל או מתחת לשטיח. נסו לחשוב על מקומות יצירתיים יותר להחביא את המפתחות.
• אזעקה, סורגים ומצלמות אבטחה הם אמצעים בסיסיים. פורץ נחוש אמנם ידע להתמודד עם האמצעים האלה, אבל יעדיף לבחור יעד קל יותר. לכן, גם כדאי להשקיע במנעול חזק שקשה יותר לפרוץ.
• היזהרו מנותני שירות שאתם לא מכירים. פורצים מספרים שטכנאים, שליחים ומובילים הם מקור מרכזי שמספק מפתחות לבתים, אותם הם גונבים או משכפלים עבור הפורץ. נכנס הביתה נותן שירות? תהיו נחמדים, הציעו כוס מים, אבל אל תשאירו אותו לבד עם המפתחות. בנוסף, אל תשאירו את המפתחות תלויים בחור המנעול. פורצים מטביעים את צורת המפתח בפלסטלינה ויוצרים שכפול שאיתו ניתן להיכנס בקלות הביתה.
• נסעתם לחו"ל? נהדר. שני דגשים מרכזיים: ערימת עיתונים שמצטברת מחוץ לדלת, או תיבת דואר גדושה במכתבים פשוט צועקות לגנב שכבר הרבה זמן אין אף אחד בבית. הקפיאו את המינוי לעיתון ובקשו משכן לאסוף עבורכם את הדואר.
• רוצים לשתף תמונות ברשת? עדיף לעשות את זה רק אחרי שאתם חוזרים הביתה מהחופשה: פורצים רבים אוספים מודיעין על הבית שהם מתכננים לפרוץ אליו ומשתמשים ברשתות החברתיות. הרבה יותר קל לחדור לדירה ולעבוד בה באופן חופשי כאשר ידוע שבעל הדירה מבלה כעת בקופנגן.
• כדאי לא להביא הביתה סכומים גדולים של כסף מזומן. עצמאיים שלוקחים את הפדיון הביתה הם יעד מועדף על פורצים, שמקבלים מידע שהקורבן הפוטנציאלי מחזיק שטרות בסכומים גדולים. אם אין ברירה - לא לספר על זה לאף אחד, המידע עובר בין הפורצים. עבור האינפורמציה, נהוג בעולם הפריצות לשלם 15 אחוז מהרכוש שנגנב.
זיהיתם דמות חשודה? לא לחשוש להתקשר למוקד 100, במשטרה ישמחו לתפוס את הפורץ לא פחות מכם.
הפורצים - סדרת כתבות מיוחדת של גלעד שלמור, מהערב במהדורה המרכזית