אם מישהו היה פוגש ברחוב את הפורצים שהתראיינו לכתבה, הוא לא היה יכול לנחש שמדובר בגנבים מתוחכמים. לרוב הם פועלים בשקט, מטפסים, משתחלים אל תוך הבית, לעיתים בכוח, לעיתים בעורמה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"להיכנס לבית, להפוך, למצוא את המטמון, זה אדרנלין בגוף. את הזהב, את היהלומים, את השעונים היפים, את הכסף", סיפר אחד הפורצים. פורץ נוסף סיפר שלפריצות הוא לובש בגדים שחורים, כפפות וכובע גרב: "כמה שפחות להשאיר גם טביעות אצבע ו-AND, כל הדברים האלה. מכין את התיק שלי, מה שצריך, מברגים, מפתח צינורות".
"יש מספר סוגי פורצים. יש את הפורצים בשיטת הדאבל, נכנסים לתוך הבית במטרה לא רק לפרוץ את הבית, אלא לקחת את צרור המפתחות, ולגשת לרכב ולקחת אותו", מספר נצ"מ אבי אוחיון, קצין חקירות ומודיעין מרחב ירקון.
"שיטה נוספת, בעגה של הרחוב קוראים להם שיטת התשש, מזהים חלון פתוח, מזהים מפתח, מזהים הזדמנות, נכנסים לבית, לוקחים מה שיש, ובורחים", אמר אוחיון והוסיף: "הפורצים היותר מתוחכמים הם אנשים שבאים אחרי תכנון. כשהם נכנסים לבית זה אחרי הכנה. הם היותר מזיקים".
תעשיית פריצות הדאבל מגלגלת עשרות מיליוני שקלים בשנה. הגנב נכנס לבית, גונב את מפתחות הרכב ובורח עם הרכב המשפחתי. מרבית גנבי הרכב מגיעים מהשטחים, והאתגר הראשון הוא לחצות את הקו הירוק מבלי שאף אחד ישים לב.
נאסים, פורץ "דאבל" שישב בכלא 8 שנים, סיפר: "אני חוצה את הגדר הזאת ומגיע לכפר קאסם, זה ברגל. ויש לך מסיעים שמסיעים אותך בכסף, יש אנשים שמבקשים 500, 1,000 שקל, זו הפרנסה שלהם, בזה הם עובדים, בזה הם מתעסקים".
"השלב הראשון בכל מבצע פריצה הוא לאתר את היעד האטרקטיבי ביותר. גנבים בוחרים לפי הרכבים שיש בחוץ. יודעים אם הוא עשיר, או אם הוא, בוא נגיד, תפרן", מוסיף נאסים, "אז אם הוא תפרן, לא נכנסים אליו. המטרה שלך היא להביא את המפתח ולצאת. בוחר לך איזה חלון, ואז אתה פותח אותו עם מברג. יש אזעקה, מנטרלים מבחוץ, עושים קצר חשמל".
נאסים הוסיף כי גם כלב אפשר להשקיט, בעזרת אוכל מיוחד שהם אוהבים. נאסים סיפר על שיטת הפעולה שלו: "נכנס לסלון, לטלוויזיה, ליד הדלת, מסתכל, מחפש את המפתח. מחפש בכיסים, מחפש בצלחת ליד הטלוויזיה. אם על הדרך רואה על השולחן לפטופ, טלפונים, כסף, זהב, אז לוקח. אבל הדבר הבסיסי - המפתח של הרכב".
באופן עקרוני, הרכב נגנב, מגיע לשטחים. הרכבים הולכים למשחטות, שם הם מפורקים לחלקים. חלקי הרכב עולים על סכום הרכב עצמו. הרכב נכנס שלם, ויוצא בחלקים מוכן לקהל הישראלי, למכירה בתוך ישראל. והשווי של החלקים בישראל הוא גבוה הרבה יותר.
במשטרה מנסים להיאבק בתופעה. 1,460 גנבי רכב נעצרו רק בשנה שעברה. השיטה העיקרית היא איסוף מודיעין ומעקבים על החוליות המוכרות. אחר כך ממתינים לשעת כושר כדי לתפוס אותם על חם. בשנים האחרונות חלה ירידה מסוימת במספר הפריצות בישראל, אבל 90% מהפריצות פשוט לא מפוענחות על-ידי המשטרה. כך שאם פורץ הצליח לברוח מהבית, סביר שלעולם לא ייתפס.