פרקליטי ראש הממשלה, עורכי הדין בעז בן צור ועמית חדד, פנו הבוקר (ראשון) לבית המשפט בבקשה שיורה לפרקליטות להעביר לידיהם חומרי חקירה שלטענתם, חסרים בתיקי ראש הממשלה. בין היתר, ביקשו הפרקליטים לכלול ראיות חדשות וכן לבחון פעולות לא חוקיות לכאורה, שביצעה המשטרה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת תיק 4000 ביקשו עורכי הדין לכלול ראייה מזכה שכלל לא נבחנה טרם הגשת כתב אישום. "מדובר בחוות דעת של משרד המשפטים ומשרד התקשורת שכלל לא נדרשו ע"י הפרקליטות, הקובעות שלא נפל כל פגם בהחלטות ראש הממשלה ושלא היה מקום לבטל החלטות שהתקבלו במשרד התקשרות בענייניה של קבוצת בזק טרם הסדר ניגוד העניינים", כתבו. חוות הדעת המזכות האלה כלל לא נתפסו על ידי המשטרה, ולא נבחנו טרם הגשת כתב אישום".
במסגרת תיק 2000 טענו עורכי הדין שהמשטרה ביצעה פעולות לא חוקיות במהלך החקירה – ללא אישור היועץ המשפטי לממשלה ובניגוד לחוק יסוד הממשלה. "סעיף 17 לחוק יסוד הממשלה קובע מפורשות כי לא תיפתח חקירה פלילית נגד ראש הממשלה אלא בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה", כתבו. "נראה כי המשטרה החלה בפעולות חקירה נגד ראש הממשלה בתיק 2000 כבר בחודש מרץ 2016, אבל האישור לחקירה מסוג זה ניתן על ידי היועץ המשפטי לממשלה רק ביום 10.7.2016".
לטענת עורכי הדין, במסגרת חקירת התיק נעשתה עוד פעולה פסולה הנוגעת לטלפון הנייד של העד ארי הרו. "תפישת הטלפון הנייד של ארי הרו, התבצעה במסגרת חקירה שאינה קשורה לראש הממשלה, באופן לא חוקי וללא צו, בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון בעניין אוריך וגולן", טענו. "כשהמשטרה גילתה את ההקלטות היא ניסתה "להלבין" את החדירה הלא חוקית לנייד של ארי הרו והוציאה צווי חיפוש בדיעבד. די בפגמים הקיימים בתיק 2000 כדי להביא לזיכוי בתיק זה".
במסגרת תיק 1000, טענו עורכי הדין של נתניהו שחוקרי המשטרה ביצעו מעקבים אחרי יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה – ללא אישור של היועץ המשפטי לממשלה. "בינואר 2019 פרסמה הכתבת דנה ויס כתבה שכונתה 'גרסת היועץ המשפטי לממשלה' במסגרתה הוצגו אמירות חשובות ביותר מטעמו של היועץ המשפטי לממשלה" הזכירו הפרלקיטים. "במסגרת הראיון נטען שניתן אישור למשטרה לעקוב אחר יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, וכי בזכות מעקבים אלו חלה התקדמות משמעותית בחקירת תיק 1000".
עורכי הדין הסבירו: "במסגרת הכתבה הציגו היועץ המשפטי לממשלה ומי מטעמו את השלבים הראשונים של חקירת המבקש, והסבירו אילו אירועים התרחשו והובילו לכך שהיועץ המשפטי לממשלה אישר לרשויות החוק והאכיפה לפתוח בחקירת משטרה. על אף הטענה שהמעקב אחר יאיר נתניהו אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה, לא נמצאו לכך כל אסמכתאות. גם כאן, המשטרה מודה שאין בידיה שום תיעוד לאישור לעקוב אחרי יאיר נתניהו".