בעקבות החשיפה של עמית סגל, שר המשפטים ניסנקורן פנה היום (ראשון) לנציב תלונות הציבור וביקש ממנו לבדוק את הטענות בנוגע להתנהלות באום אל חיראן. על פי בקשתו של ניסנקורן, הנציב רוזן יערוך בירור בנוגע לטענות שעלו על האופן שבו טיפלו הפרקליטות והמחלקה לחקירות שוטרים בעניינו של יעקוב אבו אלקיעאן ז"ל, שנהרג באותו הלילה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ניסנקורן פרסם הודעה בה התייחס להחלטה. "כפי שהבהרתי מאז כניסתי לתפקיד, לצד הגנה בלתי מתפשרת על עצמאותה של מערכת אכיפת החוק, אני מחויב לבדוק כל ביקורת עניינית, באופן מקצועי וחסר פניות. וכך אני פועל", אמר. "הדיווחים בעניין מקרה אום אל-חיראן עוררו שאלות בנוגע להתנהלות הפרקליטות ומח"ש והעלו סוגיה חברתית כאובה וחשובה לסדר היום. על כן, ביקשתי מהנציב רוזן לבדוק את הטענות בעניין זה".
למרות הדברים, ניסנקורן הבהיר שתיאוריות הקונספירציה שמופצות בימים האחרונים אינן נכונות: "הבדיקה המקצועית תסייע לחזק את המערכת ואת אמון הציבור בה, אבל אסור להתבלבל: כל ניסיון לקשור את האירוע הטראגי באום אל-חיראן לתיאוריות קונספירציה שקריות הוא תלוש ומחפיר, ובינו לבין בירור ענייני אין כל קשר".
בתוך כך, ניסנקורן ושר הכלכלה עמיר פרץ החליטו על הקמת צוות בראשות מנכ"לי המשרדים שלהם, לבחינת הטיפול במפוני אום אל-חיראן. "עלינו להבטיח שלצד הבדיקה המערכתית, יוכלו מפוני הכפר לשקם את חייהם באופן מיטבי", הוסיף ניסנקורן. "לכן, יחד עם שר הכלכלה, אשר מופקד גם על רשות הבדואים, החלטתי להקים צוות שיבחן כיצד ניתן לסייע בפתרון הקשיים הביורוקרטיים והכלכליים עמם מתמודדים המפונים".
בחשיפה בשבוע שעבר פורסם שפרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן, טרפד חקירה נגד מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך - מחשש שחקירה כזו תועיל למאבקו הציבורי של נתניהו. הרקע: התנהלות אלשיך סביב אירועי אום אל חיראן, בהם נהרג יעקוב אבו אלקיעאן, אזרח ישראל.
חקירת מח"ש נפתחה לאחר פינויו של אום אל חיראן, ישוב בדואי לא מוכר בנגב, בתחילת 2017. במהלך הפינוי נהרג יעקוב אבו אלקיעאן לאחר שדרס שוטרים ונחשד כמחבל. המפכ"ל אלשיך כינה אותו לאחר האירוע "מפגע בן עוולה" וטען כי הוא מחבל הקשור לתנועה האסלאמית ולדאעש.
אלא שחקירת מח"ש קבעה כי בניגוד לדברי אלשיך – אבו אלקיעאן לא היה מחבל אלא אזרח חף מפשע שפגע בשוטרים בשוגג. אלשיך זעם על הממצאים והדליף לעיתונאים נגד מח"ש – מה שהוביל את ראש מח"ש לדרוש שצעדים ינקטו נגד המפכ"ל.
כשהבקשה הגיעה אל פרקליט המדינה שי ניצן הוא כתב: "מודה שאני מתלבט. מחד, זו התנהגות בלתי נסבלת. מאידך, ללכת בדרך המפכ"ל ולפעול כמוהו קשה לי. מה גם שאם מתרוממים מעל האירוע ומסתכלים על כלל מערכת יחסי הפרקליטות-משטרה, להסלים כעת את המריבה רק יעשה טוב למי שרוצה ברעת מערכת אכיפת החוק, ודי לחכימא. המפכ"ל אכן פעל פה באופן שערורייתי, אך יש אינטרסים של המדינה שצריך לשקול".