בית המשפט העליון הפחית היום (ביעי) מעונש המאסר בפועל שנגזר על מאנאמטו יצחק אספה, שהורשע בהפקרתו של ארי נשר ז"ל לאחר שנפגע בתאונת דרכים שהביאה למותו בטרם עת. בית המשפט קבע כי עונש המאסר יהיה 3 שנים בפועל, ונימק את החלטתו בכך שהוא "חורג באופן קיצוני מעונשים שנגזרו במקרים דומים ואף קרוב לענישה במקרים שבהם, בשונה מהמקרה דנן, הנהגים הורשעו גם באחריות למוות של נפגעים בתאונת דרכים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בהחלטתו, עמד בית המשפט על חומרת העבירות שבהן הורשע אספה, ובפרט על "הכשל המוסרי הטמון בעבירת ההפקרה ועל הזלזול בקדושת חייהם של הנפגעים וברגשות קרוביהם", והצדיק את בית המשפט המחוזי שביקש למצות את הדין עם אספה משום שנכון היה להטיל עליו עונש מאסר שיש בו משום החמרה של רף הענישה בעבירות ההפקרה. עם זאת קבע, כי החמרת הענישה צריכה להיעשות "במתינות ובהדרגתיות", ומכאן "לא היה מקום להפוך את עניינו של אספה ל"תיק דגל" ולחולל רביזיה קיצונית בענישה על גבו של נאשם אחד".
בית המשפט המחוזי גזר על אספה עונש מאסר של 4.5 שנים, שאותו התחיל לרצות בחודש פברואר האחרון. עם כניסתו לבית הכלא, עורך דינו הודיע כי יערער לעליון על העונש – ערעור שהתקבל היום.
בית המשפט העליון קבע אמנם שמשפחתו של ארי ז"ל "נותרה עם חלל עצום שהשאיר אחריו בנם שכל עתידו היה לפני" והסביר כי הוא מבין שהמתקת העונש יגרום לצער, אך הוסיף כי התאונה נגרמה שלא באשמתו של אספה: "הוא נקלע אליה בעל כורחו והיא הסיטה גם את חייו ואת חיי משפחתו ממסלולם. מעשיו הם ללא ספק חמורים; ואולם אין מקום להשוות את עונשו של אספה לעונשם של נהגים שנוסף על הפקרה נמצאו אחראים גם לגרימת התאונה ולמות הנפגעים".
בכתב האישום שהוגש נגד אספה צוין כשהקטין שרכב על האופניים החשמליים ונפצע הרכיב את ארי נשר וסטה במהלך נסיעתו. כשרכבו של אספה התקרב למרחק של 15 מטרים מאחורי האופניים, סטו הרוכבים על האופניים החשמליים שמאלה - מה שגרם לרכבו של אספה להתנגש בהם בעוצמה. כתוצאה מהתאונה, הועף נשר למרחק של כ-23 מטרים ממקום התאונה. מותו נקבע מאוחר יותר בבית החולים.
לאחר התאונה ולמרות הפגיעה הקשה, המשיך אספה בנסיעתו. מעובדות כתב האישום עולה כי אספה עצר בחריקת בלמים לאחר הפגיעה, המשיך בנסיעה איטית למרחק קצר, עצר בשנית ואז נמלט מהזירה. "אספה לא הושיט עזרה לנשר וקטין שנפגע, אשר שכבו פצועים במקום", נכתב.
תגובת משפחת נשר להחלטה: "המשפחה לא מסכימה עם החלטת בית המשפט העליון, אך מכירה בצורך לכבד החלטות בית משפט, גם אם הן נתפסות כשגויות. בימים אלה בהם יש ניסיונות לעשות דה-לגיטימציה למערכת המשפט הישראלית, טובת הכלל מכתיבה לנו לחיות בכאב עם החלטה זו".