נשיא המדינה ראובן ריבלין ושר המשפטים אבי ניסנקורן הודיעו היום (ראשון) על מתווה מיוחד למחיקת רישום פלילי של נשים בזנות ועידוד יציאתן ממעגל הזנות. המתווה מהווה המשך לחוק איסור צריכת זנות: הוא יצא לדרך במטרה להסיר את החסמים ליציאה מהמעגל הזה ולתת אפשרות למבקשות ולמבקשים שיוצאים ממנו להשתלב בעולם התעסוקה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"החובה שלנו היא לדאוג לשיקום של נשים בזנות, ולמנוע מאוכלוסיות בסיכון להגיע למצוקה שמובילה אותן למעגל הזה", אמר ריבלין והוסיף: "אני תקווה שתמצאו בתוככן את הכוחות לתת אמון ולאחוז בידה המושטת של המדינה".
הנשיא פנה לנשים שיצאו ממעגל הזנות וגילה הבנה למצבן. "אינני יכול לתאר לעצמי באמת את התלאות שעברתן בחייכן, אבל אני יודע שהחיים במעגל הזנות כרוכים בחשיפה יומיומית, קשה מנשוא, לאלימות, לעוני, להתמכרויות, ולניצול. אלה הם חיים המתנדנדים על סף המוות, על סף הוויתור", אמר. "כדי לצאת ממעגל הקסמים הזה, מעגל של סבל, נדרשים כוחות נפש אדירים. מוטל עליכן להתמודד לא רק עם הטראומה, אלא גם עם עבר ועם סטיגמות", הוסיף.
השר ניסנקורן הצטרף לדבריו של הנשיא ואמר: "יחד עם החוק לאיסור צריכת זנות, המהלך יסייע לממש את מחויבותנו לדאוג למענים הראויים שיבטיחו שיקום וסיוע לשורדות מעגל הזנות, ושילוב מיטבי שלהן בחברה". הוא הוסיף: "צעד חשוב נוסף בהגנה, בשיקום ובסיוע ליוצאות מעגל הזנות".
איך זה יעבוד?
הקריאה למחיקת הרישום הפלילי מיועדת למי שנידונו בבית המשפט בגין עבירות על רקע המצאות במעגל הזנות ולא הוטל בעניינם עונש מאסר בפועל. מבית הנשיא נמסר שכל בקשה תישקל על פי נסיבותיה וכי יינתן משקל לתהליכי שיקום וטיפול של המבקשים והמבקשות.
על בקשות החנינה להיות מוגשות על ידי האדם, או באמצעות בן משפחה מדרגה ראשונה. אל הבקשה יש לצרף פרטים אישיים (שם מלא ומספר תעודת זהות) ואמצעי התקשרות; פרטים על העבירה ועל החלטת בית המשפט; מכתב מפורט המציג את נימוקי הבקשה, לרבות נסיבות אישיות והליכי שיקום וכן כל מסמך נוסף המבסס את נימוקי הבקשה.
את הבקשות יש להגיש באמצעות טופס מקוון מאתר האינטרנט של בית הנשיא או באתר מחלקת חנינות במשרד המשפטים. את הטופס ניתן להגיש גם לכתובת הדואר האלקטרוני: Haninot@president.gov.il; דרך דואר רגיל לכתובת: רחוב הנשיא 3, ירושלים, מיקוד 9218801; או דרך פקס שמספרו 02-5887225.