רומן זדורוב ישוב היום לביתו? בתום דיון החליט בית המשפט המחוזי בנצרת הבוקר (רביעי) כי הוא מקבל את תנאי השחרור של זדורוב למעצר בית עד לתום המשפט החוזר נגדו. זדורוב הציג לשופטים את המפקחים שאמורים לשהות לצדו לאורך כל שעות היום - אשתו אולגה, אימא שלה וקרוב משפחה נוסף. הפרקליטות הגישה ערר וזדורוב ישאר במעצר לפחות עד תום הדיונים.
להחלטה המלאה של השופט ערפאת טאהא - היכנסו
לאחר שהפרקליטות חקרה את כל ששת המפקחים שאמורים לפקח על זדורוב, היא הבהירה כי היא מתנגדת לכלל המפקחים וטענה בפני בית המשפט כי הם לא יוכלו לעמוד בתנאי של "חשש להימלטות".
הדיון הבוקר התקיים בהמשך להחלטה הדרמטית בתחילת החודש של השופט ערפאת טאהא שהפתיע והחליט לשחרר את זדורוב למעצר בית. טאהא אמר אז כי הטיעון של הפרקליטות בדבר נחיצותו במעצר עד תום ההליכים עומד בסתירה לקביעת השופט חנן מלצר שהחליט על משפט חוזר. בכל מקרה הפרקליטות צפויה לבקש צו עיכוב ביצוע אם יוחלט כי זדורוב עומד בתנאים ויכול להשתחרר.
כל אחד מהמפקחים נדרש לחתום על ערבות של 150 אלף שקלים במזומן או בערבות בנקאית. אם זדורוב יפר את תנאי השחרור שלו שכוללים מעצר בית מלא באיזוק אלקטרוני יידרשו המפקחים להפקיד את הכסף, גם זדורוב עצמו נדרש לחתום על ערבות בסך 200 אלף שקלים. מעצר הבית ייערך בביתה של אמה של אולגה בקצרין, מקום מגוריה של זדורוב לפני הרצח.
בהחלטתו כתב השופט ערפאת טאהא כי הטיעון שהשמיעה המדינה, שלפיו אין בראיות החדשות כדי להפחית מעוצמת הראיות המרשיעות ושאין כל סיכוי שראיות אלה יביאו לשינוי בתוצאות המשפט - הוא טיעון העומד בסתירה חזיתית עם קביעת השופט בדימוס חנן מלצר בהחלטה על קיום משפט חוזר. עוד כתב השופט כי הפרקליטות כמעט והתעלמה בטיעוניה ממשך הזמן שבו שוהה זדורוב בכלא, והעלתה את טענותיה כאילו מדובר בדיון ראשון בעניינו.
ביקורת על הפרקליטות
השופט אשר קולה - שישפוט את זדורוב במשפט החוזר - מתח ביקורת על בקשת הפרקליטות לארכה של חודש לצורך השלמות חקירה ותיקון כתב האישום. לדבריו הדבר עלול להוביל לדחיית המשפט בחודשים רבים. יחד עם זאת הוא עדיין לא מקבל החלטה בבקשה, אלא מעביר אותה לתגובת סנגורו של זדורוב.
בחודש שעבר החליט פרקליט המדינה עמית איסמן לנהל בשנית את משפטו של זדורוב, אחרי התלבטות אמיתית ודיונים עם צוות פרקליטים ממחוזות שונים, שלא היו מעורבים בכל שלב שהוא בניהול תיק זדורוב. צוות הפרקליטים המליץ לאיסמן לנהל את המשפט החוזר, כפי שהמליצו גם המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים ומנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות.