יצחק אברג'יל הורשע הבוקר (שלישי) ברצח של שלושה אזרחים חפים מפשע במהלך ניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין בתל אביב. באירוע נפצעו 51 בני אדם. בנוסף, הורשע אברג'יל - הנאשם המרכזי בתיק - בניהול ארגון פשיעה ובניסיון הרצח של רוזנשטיין, למרות שלא לקח חלק באירוע, אולם עמד מאחורי הארגון. אבי רוחן זוכה מניסיון הרצח, והורשע בסיוע לרצח.
לקריאת תקציר הכרעת הדין לחצו כאן
נוסף על כך, אברג'יל ורוחן הורשעו גם בהעברת 460 קילוגרמים של קוקאין מפרו לקנדה. אברג'יל אף הורשע בייצוא של 12 טון חשיש ממרוקו, ובחלק מפרשת יבוא הסמים למכירה ביפן. במהלך הקראת הכרעת הדין, יצא אברג'יל מהאולם. "מדובר במגה תיק - שחשף פשע מאורגן חובק עולם", קבעה ראש הרכב השופטים בדיון, השופטת גיליה רביד.
"מדובר בארגון פשע רב עוצמה בעל היררכיה ברורה, בצמרת עמד אברג'יל כשהוא בראש כמה קבוצות עם קודים ומשמעת ברזל בין חברי הארגון", קבעו השופטים. "אנשי הארגון לא בחלו באמצעים, פעלו בפעולות אלימות והצטיידו בטילי לאו במטרה לקטול את המתחרים". השופטים הוסיפו כי "הארגון גלגל עסקאות סמים בשווי 225 מיליון שקלים".
לגבי אברג'יל עצמו, ציינו השופטים בהכרעת הדין כי "התוודינו לפניו הרבות, אברג'יל ניסה לשכנע אותנו בעדותו כי לאחר שחרורו מהכלא הוא שינה את דרכיו וזנח את דרך הפשע". השופטים התייחסו לריאיון הזכור שהעניק לתוכניתו של דן שילון בטלוויזיה, שבו הבטיח שלא יחזור לעולם הפשע: "לא ברור כמה התכוון למה שאמר בטלוויזיה. המציאות לימדה שלא השתנה, אלא גדל והתעצם, והקים ארגון עברייני רב מעללים".
לפני הכרעת הדין, התפרץ אברג'יל לעבר השופטים, ואמר: "מרוב שתרבות השקר השתרשה בפרקילטות - אין לי טעם לחכות לגזר הדין, אתם לא מעניינים אותי ואני לא רוצה לבוא לעוד דיון". השופטים דחו את בקשתו: "מספיק, אין לזה מקום. התכנסנו רק כדי להקריא את הכרעת הדין". הכרעת הדין מגיעה כ-6 שנים וחצי לאחר הגשת כתב האישום נגד יצחק אברג'יל, אבי רוחן ובכירים בארגון הפשע שבראשו עמד אברג'יל.
כורש ברנור, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה לשעבר ומחוקרי הפרשה המרכזיים, הגיע לבית המשפט והוא נוכח בדיון. על התובע בתיק, עו"ד מרום, שומרים שלושה מאבטחים שנמצאים כל העת באולם - כמה מטרים בודדים ממנו. פרשה 512 - מהחמורות שידעה המדינה, כללה בין השאר רצח, ייבוא וסחר בסמים וניסיונות רצח של העבריין זאב רוזנשטיין שגרמו למותם של חפים מפשע.
"סגירת מעגל לאחר מאבק חובק עולם שנמשך 18 שנה"
"זהו יום מרגש עבורי", אמר התובע בתיק עו"ד ניסים מרום. "פרשה 512 היא פרשה מכוננת במאבק של רשויות האכיפה בארגוני הפשע. אנחנו מעבירים כאן מסר לארגונים – גם אחרי שנים ארוכות – אנחנו נרדוף אחריהם ונעמיד אותם לדין". עו"ד מרום, שהיה מאובטח לאורך הדיון, התייחס גם לנושא הזה. "אני משלם מחיר, ומשלם אותו בגאווה", הסביר.
עו"ד מרום הוסיף כי "זוהי סגירת מעגל לאחר מאבק חובק עולם שנמשך 18 שנה". לדבריו, "מדובר בארגון הפשיעה המסוכן בישראל, שעסק בסחר בין-לאומי בסמים ובעבירות אלימות רבות. הכרעת הדין מהווה מכה ניצחת כנגד ארגוני הפשיעה שפעלו בישראל בשנים האחרונות".
"ניהלנו משפט ארוך ומורכב, ואנחנו מאמינים לחלוטין בחפותו של יצחק", אמר סנגורו של אברג'יל עו"ד שמשון וייס. "אנחנו רוצים לסיים את ההליך הזה כמה שיותר מהר ולהמשיך להילחם על חפותו בערכאות הבאות".
לאחר סיום הקראת הדין, התפרץ עופר בוהדנה, אחד הנאשמים, על הרכב השופטים: "זה צדק זה? מאמינים לעדי מדינה?". לאחר מכן הוא הוצא מהאולם. רעייתו של בוהדנה, שנמצאת אף היא באולם מתפרצת על הרכב השופטים: "מה יהיה איתכם? מאמינים לרוצחים? יש אלוהים בשמיים. אתם מאמינים לרוצחים".
מכתב האישום שהוגש ביולי 2015 בבית המשפט המחוזי בתל אביב, עולה כי במהלך השנים 2006-2002, פעל ארגון פשע ממוסד בארץ ובחו"ל, בראשותו של יצחק אברג'יל, שביקש את הבכורה בעולם העברייני - לאחר רצח אחיו יעקב אברג'יל. הארגון, במבנהו הייחודי, כלל עשרות "מנהלים וחיילים" שהתאגדו בקבוצות עברייניות שהתמחו ב"תחומי פשיעה שונים", מהחמורים בדיני העונשין.
הארגון, שחלש על טריטוריה נרחבת מאוסטרליה ויפן במזרח, דרך ישראל, ועד קנדה ופרו במערב - כלל מלחמה בשאר ארגוני הפשע במטרה להשתלט על עולם הפשע הישראלי, וזאת באמצעות מלחמת חורמה עקובה מדם נגד כל מי שהוגדר אויב של הארגון. שיאה של המלחמה מתואר באישומים שמתייחסים לפיצוץ מטען חבלה שנועד לפגוע בעבריין זאב רוזנשטיין. הפיצוץ, גרם למותם של שלושה חפים מפשע - נפתלי מגד, רחמים צרויה ומשה מזרחי, ולפציעתם של עשרות חפים מפשע אחרים.
על פי המתואר, היה ניסיון לרצוח את רוזנשטיין במשרד הנסיעות שבבעלותו בתל אביב. אברג'יל הורה על ביצוע הרצח באמצעות מטען חבלה והנחה את הנאשמים האחרים, ישראל אוזיפה, גולן אביטן, שמעון סבח ופטריק עמוס, כיצד לפעול בשלבי התכנון השונים.
מכתב האישום עולה כי ב-29.6.2003, מוקם רכב ממולכד סמוך למשרדו של רוזנשטיין, ובצוהריים למוחרת, כאשר הגיע רוזנשטיין למשרדו מלווה במאבטחיו, לחץ אחד הנאשמים על השלט שהיה ברשותו והפעיל את המטען. בעקבות הפעלת המטען נגרמו חבלות לרוזנשטיין ולמאבטחיו.
עוד עולה מכתב האישום כי לאחר הכישלון, נעשה ניסיון נוסף לרצוח את רוזנשטיין במשרד להמרת מטבע בתל אביב, באמצעות הנחת מטען חבלה רב-עוצמה על גג הצ'יינג'. במסגרת אירוע זה, הופעל המטען שגרם למותם של שלושת החפים מפשע (מגד, צרויה ומזרחי) ולפציעתם של לא פחות מ-51 בני אדם ששהו סמוך למקום, ובהם רוזנשטיין, מאבטחיו ועוברי אורח.
יצחק אברג'יל יחד עם אבי רוחן, מאיר אברג'יל, ישראל אוזיפה, גולן אביטן, שמעון סבח, פטריק עמוס, עופר בוהדנה, יוסף (ז'וז'ו) לוי ואהרון סוסן, הואשמו ברצח, בחבלה בכוונה מחמירה במסגרת ארגון פשיעה, ובפציעה בנסיבות מחמירות, בגרימת חבלה של ממש, ובקשירת קשר לפשע - כולם במסגרת ארגון פשיעה.
כתב האישום "העסקה הגדולה" ייחס לאחים יצחק ומאיר אברג'יל ולאבי רוחן עבירות של ייצוא, ייבוא וסחר בסמים מסוכנים שלא כדין במסגרת ארגון פשיעה. בין השאר נטען כי בשנת 2002 סיכמו הנאשמים להעביר כ-800 ק"ג סם קוקאין מפרו לקנדה, ומשהגיעו לשם, נמכרו לפחות 460 ק"ג מהם בשווי של יותר מ-32 מיליון שקלים. מכתב האישום עולה כי הסכום התחלק בין הנאשמים וכי כספי תמורת העסקה, שימשו בין השאר לצורך מימון מעשי האלימות והרצח שביצעו בארגון.