"הודענו שאסור לה לעבוד יותר": יממה אחרי שנעצרה העובדת הזרה ממולדובה שחשודה ברצח המטופלת שלה מחדרה, קשישה בת 97, מנהלת המוסד שבו עבדה התראיינה היום (רביעי) ל"שש עם" ואמרה כי דיווחה על מצבה של החשודה, שלדבריה הייתה מאושפזת ובהמשך - ניתקה קשר עם המוסד.
"במשך תשעה חודשים היא עבדה כמו בן אדם נורמלי, אבל פתאום לא הרגישה טוב. היה ניסיון להתאבדות, היא הייתה מאושפזת באברבנאל ואנחנו הודענו שאסור לה לעבוד יותר", סיפרה מנהלת המוסד שבו הועסקה החשודה כבת ה-30.
מנהלת המוסד שבו הועסקה העובדת הזרה: "דיווחנו על כל מה שצריך, הודענו שצריכים לחפש אותה"
"ניסינו לשכנע אותה לחזור למולדובה. לא יודעים מה קרה כי היא נעלמה לנו ולא רצתה קשר איתנו. דיווחנו על כל מה שצריך. אנחנו הודענו שצריכים לחפש אותה", היא הוסיפה.
בית משפט השלום בחדרה נענה היום לבקשת המשטרה והחליט להאריך את מעצרה של המטפלת החשודה ב-7 ימים. על פי ממצאי החקירה, עולה כי היא קשרה אותה לאירוע המדובר, לזירה ולקשישה שנמצאה ללא רוח חיים.
תחילה, האירוע נחקר על ידי תחנת חדרה ובהמשך החליטו לערב בו את היחידה המרכזית במשטרה, ועלה החשד כי מדובר ברצח. במהלך הדיון בעניין החשודה, עלה כי היא אושפזה בעבר במוסד פסיכיאטרי ועל כן - עורכת הדין מטעם הסנגוריה הציבורית דרשה שתישלח להסתכלות פסיכיאטרית בעקבות האירוע הטרגי. בד בבד, נשאלת השאלה - איך אדם שנשלח להסתכלות מטפל בקשיש?
אלו המספרים מאחורי התופעה
כיום יש בישראל 57 אלף היתרים להעסקת עובדים זרים, בעיקר לפיליפינים, הודים או נפאלים שמגיעים לארץ כדי לסייע בתחום הסיעוד - אך 10 אלף מתוכם אינם חוקיים.
בשל העובדה שהשוק פרוץ, ברגע שאדם שאינו חוקי מועסק ומקבל על כך כסף באופן פרטי - לא מונעים זאת ממנו וייתכן שכך קרה גם במקרה הזה. למרות שרשות האוכלוסין וההגירה לא פועלת לסילוק העובדים הזרים הלא חוקיים, היא בוחרת שלא לשבץ אותם לקשישים - וכך נוצר השוק הפרוץ.
ניתאי רחמימוב, פוראת נסאר ויוסי מזרחי סייעו בהכנת הכתבה.