יום אחרי אירוע האלימות הקשה שבו משפחתו של חולה תקפה אנשי צוות רפואי בבית החולים רמב"ם, מגיעה תגובת בני המשפחה. לדבריהם, סב המשפחה דימם במיטתו במשך דקות ארוכות ואיש לא הגיע לבדוק אותו. לבסוף, הם מוסיפים, רופא הגיע לחדרו רק אחרי שכבר נפטר. "הכעס והזעם הזה גרם לבננו להתחיל לזרוק דברים", אמרו היום (ראשון) הוריו של הצעיר שנעצר ל-N12. גבר ואישה נוספים בשנות ה-40 לחייהם עוכבו לחקירה.
האחים והאחיות ברמב"ם שבתו הבוקר בין השעות 13:00-10:00 במחאה על מקרה האלימות הקשה נגד הצוות הרפואי בבית החולים, קיימו אסיפת מחאה: "נגיף האלימות מתפשט ומשתולל במערכת הבריאות".
"בשעה 17:20 סבא שלנו שחלה בסרטן החל לדמם חזק מהפה במשך 10 דקות", נמסר מטעם המשפחה. "הוא היה במצב הזה בלי שרופא או אחות מהמחלקה יבואו לבדוק אותו עד שנפח את נשמתו. רק לאחר שמת הגיע הרופא. הכעס והזעם הזה גרם לבננו להתחיל לזרוק דברים, ואז אנשי הביטחון תקפו אותו אחד אחרי השני, והוא רק ניסה להתגונן. אחד מאנשי הביטחון גם דחף את בתו של החולה וכך נעצרו 3 בני משפחה. מה שאומרים בבית החולים שסירבנו לטיפול שהציעו - זה לא נכון".
עו"ד אחמד יונס מייצג את המשפחה ממוסמוס: "המשפחה שוחחה עם האבא קראו לצוות הרופאים והם טוענים שהצוות לא הגיע - והייתה התפרצות זעם בעקבות איחור הגעת הצוות הרפואי, המשפחה כעסה, לשחרר אותם לאלתר. הם מסרו גרסה אין פה עילת מעצר".
בניגוד לגרסת המשפחה, מבית החולים נמסר אתמול כי אנשי הצוות הרפואי ספגו איומים ואלימות קשה שלא אפשרו להם לטפל בחולה והם נאלצו לעזוב את החדר. מאבטחים ושוטר שהוזעקו למקום הותקפו גם הם, ובתום האירוע נקבע מותו של החולה - תושב ואדי ערה בן 64.
"צוות המחלקה, רופאים, אחיות ומאבטחי בית החולים, הוכו בצורה נמרצת על ידי בני המשפחה", אמר מנהל בית החולים רמב"ם פרופ' מיקי הלברטל. "אירוע זה איננו סביר, אנחנו צריכים למגר את נושא האלימות מבתי החולים והפגיעה החופשית בצוותי בית החולים. צריכים אכיפה וצריכים שבתי המשפט יעסקו בזה גם כן. הצוותים הרפואיים לא יכולים לעבוד תחת איום מתמשך שכזה".
"נגיף האלימות מתפשט ומשתולל במערכת הבריאות וממשלת ישראל עומדת מנגד ומפקירה את האחים האחיות והצוותים הרפואיים", אמרה יו"ר הסתדרות האחים והאחיות אילנה כהן. "האם מחכים שהאלימות תגבה חיי אדם חס וחלילה? אני אומרת באופן חד וברור, במידה שממשלת ישראל לא תפעל ליישם לאלתר את ההסכם למיגור האלימות באופן מלא כולל איוש של כלל המאבטחים והשוטרים בבתי החולים בקהילה ובריאות הציבור וכן החמרת הענישה כלפי אלו הפועלים באלימות, אנו נשבית את כל מערכת הבריאות. ביטחונם של האחים והאחיות אינו הפקר".
על פי דיווחי משרד הבריאות, בשנים האחרונות מתרחשים בממוצע בין 3,000 ל-4,000 אירועי אלימות כלפי צוותים רפואיים מדי שנה - מרביתם אירועי אלימות מילולית. רק בכ-25% מהמקרים הצוותים הרפואיים מגישים תלונות. לפי כשבועיים התפתחה קטטה המונית בין שתי משפחות מחוץ לבית החולים סורוקה בבאר שבע. 19 חשודים נעצרו בחשד למעורבות בקטטה שכללה ירי, שני בני אדם נפצעו קל כתוצאה מדקירות.