בכבישי הארץ מסתובבים אלפי נהגים שבית המשפט פסל את רישיונם בעקבות עבירות תנועה מסוכנות שביצעו, אך אותם נהגים ממשיכים לצפצף על החוק ואוחזים בהגה מידי יום וכך מסכנים חיי אדם.
בשבועות האחרונים ערכו שוטרי אגף התנועה מבצע אכיפה ממוקד נגד אותם נהגים מסוכנים. בין אלו שנתפסו, יש נהגים שנפסלו יותר מפעם אחת. כשהם נעצרים, הם תמיד מנסים לתרץ את מעשיהם עם פרשנות להחלטת בית המשפט - האוסרת עליהם במפורש לנהוג. "הייתה לי פסילה, הייתי בעיר, נתתי את הרישיון והפקיד אמר לי: אחרי 60 יום אתה יכול ללכת". משנשאל אם קיבל את רישיונו, השיב אחד מהם "לא קיבלתי את הרישיון - זה היה טכני".
מספר הנהגים שממשיכים לעלות על הכביש למרות שרישיונם נפסל הולך וגדל משנה לשנה. מנתוני משטרת אגף התנועה עולה כי בשנת 2019 נתפסו 3,718 נהגים בפסילה. בשנת 2020 – המספר עלה ל-4,179 נהגים ובשנת 2021 המספר גדל ל-4,400 נהגים שנתפסו בפסילה.
פקד סהר דמארי, ממשטרת אגף התנועה הסביר כי "מדובר בנהגים שביצעו עבירות מסוכנות בהחלט. נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בשיכרות, לעיתים מדובר בנהגים שהיו מעורבים בתאונות קטלניות שגרמו למותו של אדם". מבצעי אכיפה ממוקדים יימשכו גם בשבועות הקרובים במטרה להוריד מהכביש את הנהגים שמזלזלים בחיי אדם וגורמים לתאונות קשות וקטלניות. במקביל, רשויות האכיפה דורשות מבתי המשפט להחמיר בעונשם בניסיון למנוע את התאונה הבאה.