פרסום ראשון: במקביל להחלטה להקמת צוות בדיקה לפרשת השימוש של המשטרה בתוכנות ריגול נגד אזרחים, ל-N12 נודע כי היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט גם הורה למשטרה להפסיק את השימוש ברוגלה ההתקפית עד לסיום הבדיקה.
ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס היום (שני) לפרסום בכלכליסט על השימוש שעשתה המשטרה בתוכנת פגסוס נגד אנשי ציבור, פוליטיקאים ואזרחים ואמר כי הוא "לא רוצה לוותר על הכלי עצמו, אלא להסדיר את השימוש בו". לדבריו, "אתה רוצה כלי כזה כשנלחמים במשפחות הפשע ובעבריינות חמורה. איפה בדיוק עובר הקו זו סוגיה שצריך להסדיר - זה הלקח מהדבר הזה".
"צריך להבין את עוצמת הסכנה של משפחות הפשיעה בישראל", הוסיף בנט. "זה אוכל אותנו מבפנים, הפרוטקשן מכרסם ביסודות החברה. בחברה הערבית, זה דבר שהוזנח וצריך לטפל בזה. זה הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי. צריך את כל הכלים בשביל לטפל בזה, אבל להשתמש בכלים האלו בזהירות ובצורה מאוד מבוקרת".
בישיבת הממשלה שנערכה הבוקר שרים רבים, ביניהם השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, תמכו ברעיון להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת הפרשה. "מה שפורסם הבוקר חמור מאוד", אמרה שרת הפנים איילת שקד. "ועדת חקירה צריכה לקום מהר, ליועצת המשפטית תהיה הרבה עבודה".
"הדברים שפורסמו הבוקר מתייחסים לשנים עברו", ציין השר עמר בר-לב. "הדרך היחידה לחקור זו ועדה מקצועית או ממלכתית - אין לי התנגדות לועדה ממלכתית. צריך להתייעץ עם רה"מ, שר המשפטים והיועצת החדשה ולהחליט איזו ועדה להקים".
בתוך כך, ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי פנה במכתב לפרקליט המדינה עמית איסמן וביקש ממנו לבדוק אם נעשה שימוש בתוכנות ריגול נגד עורכי דין. "מבקש כי במסגרת עבודת הצוות לבדיקת האזנות הסתר שהוקם - בראשו תבדקו אם רוגלת סייבר התקפי מסוג פגסוס ודומותיה, הופעלה גם כלפי עורכות דין או עורכי דין. וזאת, מיום קבלתה בידי רשויות החקירה השונות. מיותר לציין, עד כמה בדיקתכם (ותוצאותיה) בעניין זה תשליך על היחסים בתוך המארג העדין שבין כלל גורמי אכיפת החוק, ובהם פרקליטות המדינה, המשטרה ולשכת עורכי הדין".
ירון אברהם ויובל אראל השתתפו בהכנת הידיעה.