סא"ל דן שרוני, שצילם בסתר חיילות עליהן פיקד, הגיע הבוקר (ראשון) לדיון על הסדר הטיעון המתגבש עמו בקריה המשפטית בבית ליד. אחת מהנפגעות הרבות שהגיעו גם כן לדיון התפרצה לעברו בצעקות: "אתה סוטה מין! בבית דין הזה תעשה מה שאתה רוצה, אבל בבית הדין של מעלה אלוהים לא יטיב איתך ולו לרגע אחד, אני מבטיחה לך. אלוהים בשמיים רואה הכל, חתיכת זבל". בדיון הוחלט כי הסדר הטיעון יישקל מחדש לאור התנגדות חלק מהנפגעות.

סיקור N12 בנושא:

אתמול פרסמנו כי עשר מנפגעותיו של סגן-אלוף דן שרוני פנו בדחיפות לבית הדין הצבאי בבקשה לקיים דיון, לדבריהן, "בפגיעה המהותית והאנושה בזכויות נפגעות העבירה, המיוצגות והבלתי מיוצגות" - בעקבות הסדר הטיעון המתגבש עימו. אחת המתלוננות נגד סא"ל שרוני, נ', שלא הייתה מיוצגת על ידי עו"ד בזמן שהציגו בפניה את הסדר הטיעון, טוענת כי הפרקליטות השמיטה ממנה מידע חיוני אודות ההסדר המתגבש: "הייתי מאוד נסערת, שוחחתי עם כמה בנות ופתאום הובהרו לי דברים אחרים לחלוטין שלא הייתי מודעת אליהם כלל".

סא
סא"ל דן שרוני בדיון על הסדר הטיעון|צילום: החדשות 12, החדשות12

בית הדין קיבל את בקשת הנפגעות - למרות התנגדות התביעה והסנגוריה, והדיון נפתח בהצגה של גרסת הנפגעות, ואיך פגעה התביעה בזכויותיהן. "הטענות של הנפגעות לגיטימיות ומובנות לנו. אנחנו כואבים את כאבן, ומלאי הערכה לאומץ ליבן לקחת חלק בהליך המשפטי", אמרו בדיון מטעם הפרקליטות הצבאית. "שקלנו את העמדה והנימוקים של הנפגעות, ומצאנו לנכון לשנות חלק מפרטי ההסדר הנוגעים לניסוח לתשלום הפיצויים. עמדנו בקשר רצוף עם הנפגעות בשלבים ראשונים של ההליך והצגנו להם את פרטי ההסדר המתגבש".

עורכת הדין דנה פוגץ', שמייצגת חלק מהנפגעות, אמרה שממידע שהגיע מקבוצת הווטסאפ שהקימו הנפגעות, נפגעו 3 זכויות מהותיות של הנפגעות: הזכות למידע, הזכות להבעת המידע, והזכות לכבוד מחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. אב בית הדין השיב כי קיים פער בין האופן בו הציגה התביעה את מימוש זכויותיהן של נפגעות העבירה, לבין האופן בו מתקבל מימוש הזכות על ידי נפגעות העבירה.

בתום הדיון הוחלט כי הדיון בהסדר הטיעון יידחה בשבועיים ויערך ב-8 באוגוסט, ובית הדין הורה על הפנייתו של סא"ל שרוני לתסקיר מעצר - ועל הפסקת שירותו הצבאי.

לפי הסדר הטיעון המקורי, שרוני יורד לדרגת טוראי, ישלם פיצוי כספי לנפגעות העבירה, בסך כולל של כרבע מיליון שקלים. התביעה תדרוש עונש מאסר בפועל בן מספר שנים, שיבטא את חומרת מעשיו.

לאחר פרסום הסדר הטיעון, החלה מחאה ציבורית שלאחריה - פרסם הרמטכ"ל את עמדתו: "עמדת הרמטכ"ל היא שבמקרה מסוג זה יש לשלול מהנאשם את הזכות לגמלה בשל מעשיו החמורים". עוד הוסיף כי "בצד זאת, בדומה למקרים קודמים יוכלו בני משפחתו הגרעינית של שרוני לבקש גמלת חסד, שתשולם להם בלבד, ובאופן ישיר, מבלי שהנאשם יזכה לקבלה".