פרסום ראשון: משטרת ירושלים הגישה היום (שני) ערעור לבית המשפט המחוזי בעיר על החלטת שופט השלום שקבע כי מותר ליהודים לומר "שמע ישראל" ולהשתחוות בהר הבית. המשטרה מבקשת לבטל את החלטת בית המשפט השלום מכיוון ששגה "בקביעת מסקנות לגבי מדיניות הממשלה באשר לכללי ההתנהגות בהר הבית בהסתמך על דיווח עיתונאי אינטרנטי".
מהערעור שהוגש עולה שמדובר בביקור בהר הבית של ארבעה נערים ביום הנכבה בשבוע שעבר, שבתחילתו הם הסכימו לכל התנאים שנקבעו לביקור הזה. עם זאת, במהלך ביקורם הם הפרו את התנאים, קראו וצעקו "שמע ישראל" - ואף ניסו להתנגד לפעולות השוטרים.
בערעור גם טען נציג המשטרה ששופט ביהמ"ש השלום סהראי שגה בקביעתו שלא עולה חשד לביצוע עבירה פלילית של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, ושגה השופט שקבע שהתנהגותם של הנערים לא עלולה להפר את שלום הציבור.
"חומר החקירה מתעד התנהגות המשיבים המהווה הפרעה לשוטר במילוי תפקידו בשני שלבים", נכתב בערעור שהוגש. "ראשית – בהפרת הכללים המפורשים שנמסרו למשיבים מפי שוטרת בתדרוך, רק דקות אחדות בטרם הפרו את ההנחיות הללו באופן בוטה. שנית – המשיבים הפריעו לשוטרים במילוי תפקידם אף לאחר מעשה – עת חזרו להשתחוות, קראו 'תתביישו לכם' וכאשר שניים מהם לא נענו להוראות השוטרים".
בהמשך נכתב: "מעשיהם של המשיבים במקום רגיש ומורכב כהר הבית, אשר בוצעו בתקופה מתוחה, במהלכה אירעו התפרעויות אלימות בהר הבית ובמקומות אחרים בירושלים, במועד רגיש 'יום הנכבה', לעיני כל ובאופן חשוף לעדשת המצלמה, טומנים בחובם מרכיבים שעשויים בהחלט לבסס חשד לביצועה של עבירת התנהגות העלולה להפר את שלום הציבור".
עוד נטען בערעור, שבית המשפט שגה כשהסתמך על דיווח באינטרנט מדברים שאמר מפכ"ל המשטרה בעבר על חופש הפולחן. בסוף נטען גם שהשופט סהראי שגה כשקבע שלא הייתה הצדקה למגבלת ההרחקה שנקבעה לנערים (הרחקה ל-15 יום מהעיר העתיקה). מכל הטעמים האלה המשטרה מבקשת לבטל את ההחלטה של ביהמ"ש השלום.