"זה לא נקרא לחבק": אחרי התייחסותם של רה"מ יאיר לפיד והשר לביטחון הפנים עמר בר-לב לנושא, סוהרת, שנפגעה בפרשת הסרסור בסוהרות, סיפרה היום (ראשון) ל"שלוש עם" כי לא קיבלה בחום את הדברים שלהם. "הם נזכרו מאוחר – לאורך כל השנים ניסו לטייח את זה ואפילו לא הרימה טלפון אליי או אל אחת הבנות", אמרה.

"ב-2017 אירע המקרה שלי", אמרה. "בתחילת 2018 כבר עזבתי אחרי כמה חודשים שחיכיתי שיעשו משהו עם הדברים שלי. התלונה העיקרית שלי הייתה מול חוקר השב"ס. סיפרתי לו איזה קרה ואיך הוא נגע בי ושיש מצלמות במקום שתיעדו הכול – לצערי הוא רק פגע בראיות האלה".

מוחמד עטאללה
המחבל מוחמד עטאללה

"היה דיבור קטן על זה ואז ניסו לטייח ולהשתיק", סיפרה מה נעשה עם התלונה שלה. "שב"כ אמרו בהתחלה שזה לא קרה ויש הרבה אנשים שלא האמינו לסוהרות – אנחנו לאורך כל השנים הרגשנו טיוח".

על העדויות שהמחבל מוחמד עטאללה היה כמו מפקד הכלא, סיפרה: "זה ממש ככה, הוא היה מחליט כל דבר – גם אם זה קשור לחמאס, לפתח ולארגונים אחרים. היה לו מעמד מאוד גבוה בין הסוהרים. אם הוא היה רוצה שסוהר מסוים יעמוד במגדל, הוא היה אומר את זה למפקד וזה היה קורה".

עו
עו"ד קרן ברק|צילום: עמיר צוק

"אני קצת מצרה על העובדה שהכנסת התפזרה כי אולי הייתה הזדמנות לוועדת חקירה", אמרה עו"ד קרן ברק שמייצגת את הנפגעות בפרשה ל"חמש עם". "לצערי אני לא אופטימית שתקום ועדת חקירה שתשב ותחקור באמת. כל הנשים סבלו מחוסר אמון של המערכת, לכן אני חושבת שוועדת חקירה חיצונית היא הפתרון. הייתה תרבות של עצימת עיניים – הרבה אנשים יכלו לעצור את זה, אנחנו מדברים על 4 שנים והרבה נשים שנפגעו. אנחנו רק בתחילת גילוי המחדל והזוועות".