בתיעוד מסגר פסח המחמיר אי אז בימי הקורונה, נשמע צעיר חרדי ממאה שערים מקלל מחלון ביתו קציני משטרה בבכירים שאכפו את הסגר. בתגובה, הם מיד עלו למעלה - עצרו אותו, ונתנו לו דוח בסך 5,000 שקלים שהיה שמור למקרים של התקהלות אסורה - ולא למישהו שיושב בבית. למזלו - הייתה שם מצלמה.
"הוא מההתחלה אמר להם שיש לו תיעוד שמגבה את הסיפור שלו, והם פשוט לא האמינו לו", סיפר בריאיון ל"מהדורה ראשונה" עורך הדין שמואל הורוביץ, המייצג את הצעיר. "היינו צריכים להגיע לבית משפט, וגם התיעוד שלו לא הספיק. היינו צריכים למצוא תיעוד של דוברות המשטרה כנראה, שתיעדה את האירוע מההתחלה – ורק בזכות זה הם הסכימו לבטל את האישום".
עורך הדין הורוביץ הוסיף כי לפי גרסתו של הצעיר לאירוע, הוא צעק לשוטרים והם נכנסו לשכונה. "בדיוק סגרו את בית הכנסת, זו הייתה תקופה מאוד רגישה בתחילת הקורונה. אנשים קצת היו בהלם שבמדינת היהודים לא נותנים להם להתפלל. האוכלוסיה שם חוותה חוויה מאוד קשה". על הקריאות שספגו השוטרים אמר: "אם קוראים קריאות כאלה זה ממש אסור, אבל אני לא חושב שזה קשור למה שהוא קרא".
"נתנו לשוטרים כלי מאוד יעיל. לתת דוח קורונה זה בעצם לתת לשוטר להיות לא רק שוטר אלא גם תובע, תליין ושופט. לא רק לתת לך דוח, אלא גם את העונש", טוען הורוביץ. לטענתו, במקרה הזה השוטרים בחרו שלא להשתמש בכלים הרגילים שלהם. "אפשר ממש לשמוע את זה בהקלטה – הם החליטו 'בואו נעלה אליו וניתן לו דוח של 5,000 שקל. הם לקחו את הכלי הזה שנתנו להם, ופשוט השתמשו בו לרעה. יש זילות לאחרונה במושג תפירת תיק – לצערי, התיק הזה הוא בדיוק הסיפור".
לדברי עורך הדין, הם מחכים שהשופטת תקבל את הודעת המשטרה באשר לסגירת התיק ותורה על זיכויו של הצעיר, ולאחר מכן הם מתכננים לבקש פיצויים. "בשלב הבא נפנה למח"ש, ובהמשך נגיש תביעה אזרחית. אנחנו לא מתכוונים לשתוק על זה. צריך בסוף לייצר הרתעה שאי אפשר להשתמש בכוח לרעה".
תגובת המשטרה: "לאחר הגשת כתב האישום, הועבר לתביעה חומר ראיות נוסף, שלא היה ברשותה. התביעה בחנה את התשתית הראייתית בשנית, והגיעה להחלטה שיש לחזור מכתב האישום".