צנתור - שנגמר בטרגדיה: מטופל בן 78 נפטר היום (רביעי) בבית החולים בילינסון בפתח תקווה, במהלך פעולת צנתור לב מורכבת. לפי הודעת בית החולים, במהלך הפעולה, מערכת הרנטגן שמאפשרת שיקוף כלי הדם למצנתרים - הפסיקה לעבוד, והצוות נאלץ לקבוע את מותו של המטופל.
"הצוות הרפואי עצמו נסער והמום מהאירוע הקשה והנדיר, ומנסה לעכל ולהתאושש ממנו", נמסר מבית החולים לאחר המקרה. "הצוות הרפואי מלווה את המשפחה, עדכן אותה בשקיפות מלאה, ומחבק אותם על האובדן הפתאומי".
בית החולים בילינסון בדק את מכשיר הרנטגן ומצא כי המכשיר תקין. המכשיר של חברת "פיליפס", שנחשב נפוץ - וקיים כמעט בכל בתי החולים בישראל. נבדקת האפשרות שסיבת התקלה הייתה בעיית קצר חשמלי.
לנוכח נסיבות המקרה, הוחלט בבית החולים בילינסון בתיאום עם משרד הבריאות - על הקמת ועדת בדיקה. ל-N12 נודע כי בעקבות האסון משרד הבריאות הורה לבית החולים לעצור צנתורים לא דחופים. במקביל, נציגי יצרנית המכשיר בישראל בודקים אותו.
אריה הרשקוביץ, יו"ר ארגון עובדי הרנטגן בישראל, הסביר בשיחה עם N12: "המקרה המצער מדגיש עד כמה אין ספק שבלי הציוד שאנחנו מתפעלים קשה מאוד להתקדם בצנתור. אני עובד גם עם בילינסון כרנטגנאי ומניסיוני זו אחת המחלקות הכי בטוחות ואחראיות. זה יום עצוב וקשה לנו את זה ואנחנו בהחלט נבדוק את עצמנו. במחלקה הזו נעשו ביקורות יומיומיות, אבל מכשיר רנטגן עובד ונשחק ונבדוק את המקרה לעומק. הנהלת בילינסון פעלה בפתיחות ולא ניסתה להסתיר: צריך לדעת גם להציג את האמת ולא לנסות לטייח ולהסתיר".
"שוחחתי עם הצוות שהיה בחדר הניתוח והם פשוט שבורים", הוסיף הרשקוביץ, "הם בהרגשה נוראה למרות שהם עשו את הכול ופעלו לפי הכללים הנוקשים ביותר. לאחר שהתקלה קרתה, העבירו את החולה לחדר אחר והמשיכו את הצנתור. המצנתר שביצע את ההליך בכיר מאוד ועם רקורד של הצלחות רבות, אבל ברפואה יש גם רגעים קשים. קשה לנו להסתכל על המשפחה אחרי אסון כזה, אנחנו מחבקים אותם ולמרות הרגעים הקשים האלו, זו השליחות שלנו".