בית המשפט המחוזי בנצרת זיכה הבוקר (שני) את עאדל הייב, תושב הצפון שנאשם באונס ניצולת שואה בת 82. על פי כתב האישום שהוגש נגדו בחודש אוגוסט, הייב אנס את המתלוננת חרף העובדה שהיה נתון לפיקוח שירות בתי הסוהר בצל שחרורו ממאסר בגין אונס אישה אחרת, בת 70. אולם בפסק הדין הבוקר הרכב השופטים טען כי הפרקליטות לא הצליחה להוכיח שהקשישה התנגדה למעשיו - על כן הוחלט על זיכוי מסעיף האונס. ניצולת השואה הגיבה לזיכוי הנאשם באונס שלה: "אני חיה לבד, אם הוא יצא לחופשי חיי בסכנה. מפחדת שהוא ישתחרר ויהרוג אותי, אני בחרדות".
הייב שוחרר מבית הסוהר לאחר שמונה וחצי שנות מאסר בגין הרשעתו בתקיפה המינית של בת ה-70. אלא שלמרות הפיקוח של שב"ס על עברייני מין, המשיך העבריין במעשיו באין מפריע.
הרכב השופטים - אשר קולה, דני צרפתי ורננה גלפז מוקדי, קבעו הבוקר: "הפרקליטות לא הצליחה להוכיח את יסודותיה של עבירת האונס". בנוסף, נכתב כי "לא הוכח כי הנאשם אנס את המתלוננת ללא הסכמתה, לא הוכח כי המתלוננת אמרה פעם אחר פעם 'לא, לא', כשם שלא הוכח כי המתלוננת גילתה התנגדות פסיבית כזו או אחרת - שממנה יכול היה הנאשם ללמוד שהמתלוננת סירבה לקיום יחסי שתואמו ביניהם".
לאחר זיכוי בית המשפט, פורסמו חלק מחומרי ראיות בית המשפט שבמרכזן הקלטות טלפוניות בין הקורבן לבין הנאשם שהציג עצמו כשיפוצניק ועל פיהן השיחות בין השניים היו בעלות אופי מיני, דבר שחיזק את עמדתו בעיני הרכב השופטים כי לא מדובר באונס, אלא ביחסי מין בהסכמה.
עו"ד פתחי פוקרא, המייצג את הנאשם מטעם הסנגוריה הציבורית: "מרשי עבר רצח אופי שנמשך כשנה, אחרי מעצר קשה מאוד והרחקה ממשפחתו. מהרגע הראשון הוא הכחיש את כל העבירות וטען שמדובר בקשר בהסכמה ללא שום עבירה. אנו מודים לבית המשפט שקיבל החלטה נכונה ואמיצה. הלקוח שלי צפוי להשתחרר בימים הקרובים ללא כל תנאי וללא הגבלות. חייו נהרסו מהחקירה, האישומים והפרסומים בכל אמצעי התקשורת. הוא זוכה פה אחד זיכוי מלא".
הדס דניאלי ילין, מנכ"לית שדולת הנשים, מסרה: "אנחנו המומות מהחלטת בית המשפט לזכות את האיש שאנס ניצולת שואה בת 82 באלימות. רק לפני כמה שבועות נפרדנו מיעל גרימברג, שעברה מסכת עינויים קשה מבתי המשפט עד שנעשה הצדק, ועד שהובן כי האחריות היא על התוקף לוודא הסכמה, ולא על הקורבן להתנגד. כל כך הרבה שנים עברו, ועדיין נראה כי לא למדנו דבר מהמקרה. החלטת השופטים בבית המשפט המחוזי בנצרת מעידה היא כי הדרך עוד ארוכה במאבק באלימות מינית, ואם יש רפורמה שצריך לעשות במערכת המשפט - זה רפורמה רצינית בדרך בה בתי המשפט מתמודדים עם תיקי אונס ואלימות מינית. מדובר פה בכשל של הרבה מערכות שצריכות לתת את הדין. לא יתכן שאיש שהורשע בעבר באונס של אישה נוספת, ונמצא תחת פיקוח של השב"ס, מצליח לפגוע באישה נוספת. אנחנו רוצות לחזק את האישה שעוברת ממש ברגעים אלו טראומה נוספת עם ההחלטה ההזויה והקשה הזאת של בית המשפט. אנחנו קוראות לפרקליטות לערער לעליון עד שיעשה הצדק".
יו"ר נעמת תקפה גם היא את ההחלטה: ״דורשות מהפרקליטות לערער - במקום שהקורבן תרגיש בטוחה בביתה, היא זו שצריכה להסתגר תוך פחד על חייה – מציאות הזויה. ההחלטה הזאת מחזירה אותנו שנים אחרוה – כאשר אישה צריכה להוכיח שאמרה לא בעת שהותקפה מינית לכאורה על ידי עבריין מין מוכר ".