המשטרה הגיבה הלילה (בין רביעי לחמישי) על כמה פוסטים שפורסמו אמש ברשתות החברתיות, בהם טענו גולשים כי חשודים תיעדו בתים במרכז. "בכלל האירועים שנבדקו בידי השוטרים לא עלה חשד לפח"ע (פעילות חבלנית עוינת)", הדגישו במשטרה. "על מנת שלא לזרוע תבהלה הציבור מתבקש שלא לשרשר הודעות אלו ברשת".
עוד הוסיפו במשטרה: "ככלל ובטח בימים אלו כל דיווח מסוג זה מטופל במהירות וביסודיות בידי אלפי השוטרים והלוחמים שנמצאים בכלל הערים בכוחות מתוגברים ומוכנים לכל תרחיש. משטרת ישראל שבה וקוראת לאזרחים להמשיך ולגלות ערנות ולהתקשר בזמן אמת למוקד 100 בכל אירוע חריג".
אחד מהפוסטים שמשכו תשומת לב ברשת היה דיווח על חשוד שצילם בית בחולון. בבדיקה של המשטרה התברר שמדובר בעובד ניקיון חדש שהתבקש לתעד את הבניין שניקה בסיום עבודתו. לאחר ששלח למעסיק את התמונה גילה שטעה בבניין, ולאחר שניקה גם אותו, צילם ושלח למעסיק בשנית.
הבוקר הבהיר דובר המשטרה אלי לוי כי השב"כ בודק את הטענה למעורבות של מדינה זרה בהפצת התמונות. לדבריו, חלק מהתמונות שהופצו ברשתות אינן אותנטיות ולא מהתקופה האחרונה והוא ביקש מהציבור שלא להפיץ אותן. "מי שמשרשר את התמונות מייצר בהלה, אולי מישהו מנצל את הפחד כדי לזרוע בהלה".
במשטרה הבהירו כי לא פחות מאלפי פניות ותלונות של אזרחים התקבלו במוקד 100 אך אף בדיקה לא העלתה אימות לחשש. לדברי גורמים המעורים בחקירה, גם בשב"כ הבהירו שאין בסיס לחשדות הללו. לטענתם, בחלק מהמקרים התברר שמדובר בעובדים של הרשויות המקומיות שנשלחו לצלם גזם של עצים ושיחים שמיועד לשרפה או לפינוי.
"מצלמים בניינים, הם חשודים מאוד"
גולש אחד כתב: "פרסמו בקבוצה שלנו שראו ערבים מצלמים בתים. עכשיו רואה דיווחים כאלה מפתח תקווה ועוד מקומות. עוברים ומצלמים בתים. מישהו עושה עם זה משהו?" גולש אחר הצטרף: "מספר ערבים בלתי מבוטל עובר בין ערים, מצלם בניינים, כניסות ומה לא?"
"מסתובבים חבורה של חשודים שמשחקים אותה 'מנקים' של הבניין למרות שדייריו מדווחים שהמנקה היה כבר באותו יום בבוקר", הוסיפה גולשת אחר. הם מצלמים בניינים וסורקים את השטח! ברור שהם מתכננים משהו... חשודים מאוד, כל הרואה אותם לדווח למשטרה מיד".