תמונות הנהגת הפוגעת שניות לפני התאונה: הסערה סביב תאונת הפגע וברח שבה נהרג רפאל אדנה ז"ל בן ה-4 לא נרגעת. יממה אחרי המחאה על טיפול הפרקליטות בתיק, תמונה ממצלמות האבטחה שחשפנו הערב (חמישי) ב"המהדורה המרכזית" מוכיחה לכאורה שברכב הפוגע נסעה הנהגת קרול פסלר לבדה – וללא בתה, ד"ר היידי פסלר. פרקליטת מחוז המרכז תיפגש בראשון עם משפחתו של אדנה ותציג את הסרטונים. במקביל, בוחני תאונות הדרכים של המשטרה קבעו: "הילד קפץ לכביש ולא הייתה דרך למנוע את הפגיעה".
אחרי שהמשטרה איתרה את הרכב הפוגע באמצעות חלקי המכונית שנמצאו בזירת התאונה, החוקרים אספו 11 מצלמות, שמתוכן הצליחו להשיג להוציא את התמונה שבה נראית הנהגת הפוגעת קרול פסלר לבדה. במשטרה ובפרקליטות חוזרים וטוענים כי אין תיעוד של התאונה עצמה, אלא רק של הרגעים שלפניה ואחריה.
המשטרה ערכה שורה של בדיקות כדי לוודא שד"ר היידי פסלר, בתה של קרול פסלר ובעלת הרכב, לא הייתה מעורבת בתאונה. בין היתר, נבדקו איכוני מכשיר טלפון סלולרי שקבעו שד"ר פסלר לא הייתה בזירה. הנהגת הפוגעת קרול פסלר העידה שנהגה לבדה במכונית והמשטרה ערכה עמה שחזור של תאונת הפגע וברח.
בשל הסערה הציבורית, בשל חוסר האמון של רבים מבני יוצאי העדה האתיופית ובשל הטענות של משפחתו של אדנה שמפקפקת בתוצאות חקירת המשטרה ובהחלטה של הפרקליטות לסגור את התיק כנגד ד"ר פסלר – פרקליטת מחוז המרכז תיפגש ביום ראשון עם בני המשפחה ותציג להם באופן חריג את עיקרי הראיות שנאספו בתיק ואת צילומי מצלמות האבטחה. הצילומים האלה, טוענים במשטרה ובפרקליטות, לא משאירים מקום לספק באשר לעובדה שברכב הפוגע הייתה רק נהגת קרול פסלר.
בזמן שמשפחתו של אדנה דורשת להגיש כתב אישום חמור נגד הנהגת הפוגעת, עדת ראייה שהייתה בזירה וחזתה בתאונה העידה במשטרה שהילד ירד מהמדרכה לכביש שלא במעבר חצייה - והספיק לעשות צעד אחד או צעד וחצי בלבד עד שפגעה בו המכונית. גורם בכיר במשטרה שהיה מעורב בחקירה אמר כי "בזמן הזה, אף נהג לא יכול היה לעצור ולמנוע את הפגיעה. לכן, לנהגת לא היה שום סיכוי לבלום או להסיט את מכוניתה". המשטרה ממליצה להעמיד לדין את הנהגת בעבירה של הפקרה. אם היא הייתה עוצרת ולא בורחת מהזירה, לא היה מוגש נגדה כלל כתב אישום.
אימו של רפאל ז"ל, שמחה אדנה, אמרה בתגובה לפרסום התמונה: "זו בדיוק ההתנהלות שמכאיבה לי כאם שכולה והיא המשך ישיר לכל ההתנהלות מולנו מיום הטרגדיה. אני והמשפחה מקבלים מסרים סותרים, והתנהלות כלפינו פסולה. עיניכם רואות את ההתנהלות. תיאום הוא לא תיאום, סגירה היא לא סגירה ומילה שווה לקליפת השום מולנו. אינני יודעת לומר אם זה בגלל העדה וצבע העור שלי או שנפלנו לאינטרס גדול מאיתנו".
"איבדתי ילד אחד, הילד השני ראה את האירוע וכולנו מתמודדים מעל שלושה חודשים עם האירוע הקשה, הכואב והמזעזע", המשיכה האם. "במקום להתנהל מולנו בהבנה ובחמלה, אנו מופקרים ומוצאים שהחמלה נמצאת דווקא בצד של המפקירה והמערכת שפועלת באופן קלוקל כלפינו. תפסיקו את מחול השדים הזה. מגיעים לנו פרטים בדרכים המקובלות וגם קצת שקט להתאבל".
המחאה על דריסת רפאל בן ה-4
מאות מפגינים חסמו אתמול את נתיבי איילון במחאה על הטיפול של הפרקליטות והמשטרה בתאונת הפגע וברח שבה נהרג אדנה. 10 מוחים נעצרו במהלך ההפגנה האלימה ו-5 שוטרים נפצעו, בהם שוטר שנדקר בידי מפגין ופונה במצב בינוני. כוחות המשטרה הפעילו מכת"זית והשתמשו ברימוני הלם בניסיון לבלום את המפגינים, שפרצו את המחסומים המשטרתיים ועצרו את התנועה בציר המרכזי במשך יותר משלוש שעות.
המפגינים דרשו להגיש כתב אישום חמור נגד הנהגת הפוגעת, שעל פי החשד הפקירה את רפאל בן ה-4 לאחר התאונה הקטלנית שאירעה בנתניה. למרות שחקירת האירוע הוכיחה כי הדורסת נהגה לבדה ברכב שבבעלות בתה - קריאות נשמעו ביחס לכך שזו אינה חשודה בתאונה.
מוקדם יותר אתמול נפגש מפקד מחוז מרכז של המשטרה עם בני משפחת אדנה. במהלך הפגישה הוא הציג בפניהם את הראיות שאותרו במהלך החקירה, שמוכיחות כי בתה של הדורסת לא נכחה בזירה. אביו של רפאל ז"ל, זיו אדנה, אמר בתחילת השבוע: "נהגת פגעה וברחה ועד לרגע זה טרם הוגש נגדה כתב אישום. ההפגנה היא כדי לוודא שמוגש כתב אישום חמור על הפקרה. בנוסף, אנו דורשים מהמשטרה לאפשר לנו לצפות בסרטוני האירוע".