כתב אישום חמור הוגש היום (חמישי) נגד שאוקי אבו לטיף, ראש מועצת ראמה באשמת סיוע לסחיטה באיומים, מרמה והפרת אימונים ושיבוש מהלכי משפט. הוא נעצר לאחרונה לתקופה ממושכת בעקבות חקירה סמויה של יחידת להב. בעקבות המעצר שלו במועצה המקומית החליטו על שביתה בטענה שהוא חף מפשע ולא קשור למה שמייחסים לו בפרקליטות מחוז צפון.
גורם בפרקליטות המדינה אישר את האירוע: "מדובר בחקירה סמויה ויזומה של יחידת להב. נעשתה עבודה יסודית עד שהגענו לשלב הזה של הגשת כתב האישום". על פי כתב האישום הוא סייע לסוחטים לגבות מאות אלפי שקלים כ"דמי סחיטה" מקורבנות אשר חיו תחת פחד ואימה בגין מקרי ירי והצתות אשר בוצעו על בתיהם, ועל העסק שבבעלותם.
עורך דינו של אבו לטיף עורך הדין באסל פלאח אמר ל-N12: "אנחנו נלמד את חומר החקירה ונגיב בהתאם בית המשפט. אנחנו דוחים את האישומים. מדובר בראש מועצה מכובד, שפנו אליו אנשים להתערב בסוגיות שונות הקשורות לחיים בכפר". פלאח הוסיף כי "התיווך נעשה בידיעת המשטרה ואנשי דת שפנו אליו שיתערב בנושא. סנ"צ במשטרה עודכן בזמן אמת במתרחש, המשטרה ניצלה אותו כדי לזכות בכותרות"
על פי כתב האישום המקרה החל ב-2021 בעקבות אירועי אלימות חמורים במהלכם נעשתה פנייה לראש המועצה כדי שיסייע בהפסקת אירועי האלימות. לאחר כמה פניות, תיווך אבו לטיף בעניין והחליט על "דמי הסחיטה" שיועברו בין הצדדים. בכתב האישום נכתב כי "סטייתו מן השורה בכך ששיתף פעולה עם הסוחטים, ניהל משא ומתן עם האחים דוחה בשמם של הסוחטים וקיבל עבור הסוחטים את כספי הסחיטה" - הם מעשה אסור במסגרת מילוי תפקידו.
שאוקי אבו לטיף, הוא הדוד של האחים לטיף ונידאל העומדים בראש ארגון פשע. ארגון הפשע מנוהל על ידי משפחה דרוזית, ובמרכזה ארבעה אחים – ראש הארגון הוא האח הבכור לטיף אבו לטיף, בן ה-53. במשטרה מגדירים אותו "מתוחכם ומחושב". הוא מוכר להם היטב וריצה במצטבר 9 שנים בכלא. אחריו בהיררכיה ניצב אחיו הצעיר נידאל בן ה-43. עליו מעידים החוקרים כי "הוא המוח הכלכלי, אחראי על הצ'יינגים והלבנות הכספים".
המשפחה מחזיקה וילות מרווחות בארץ ובחו"ל, נוהגים במכוניות יוקרה, ברשותם גם תכשיטים בשווי מיליוני שקלים, ומנגנון חזק שיודע להדפיס כסף. "הכול מותר, הכול אפשרי, הם יכולים לעשות מה שבא להם, מתי שבא להם, איך שבא להם. יש להם מאות חיילים שמחכים ליום פקודה", מספר אחד הנסחטים, ואחר משווה אותם לפבלו אסקובר. קבלנים שזכו במכרז לבניית בית הספר של חיל האוויר בכרמיאל נאלצו לפרוש בשל הלחצים, והפחד מלווה אותם מאז ועד היום.