לידי מערכת "הנוכלים" הגיעה היום (שישי) תלונה חדשה שצפויה להיות מוגשת כנגד אלי לוי, שעמד במרכזן של שתי כתבות תחקיר במהדורה המרכזית שהובילו להעמדתו לדין. עורכת הדין ענת שמשון ענתבי, פנתה למערכת וסיפרה על הצטברות מקרים בהם הופיע שמה בצירוף חתימתה וטביעת חותמתה על הסכמים שונים שלוי היה צד בהם, ושנחתמו כביכול במעורבותה.

לאור כל אלה, טוענת שמשון ענתבי, לא נותר לה אלא להסיק שאלי לוי אשר החזיק במשרד הסמוך למשרדה הקודם בקריית אתא, לקח ממנה את חותמתה, ללא ידיעתה או אישורה, ועשה בה שימושים פסולים. לטענת עו"ד ענתבי, המחזיקה במשרד לענייני גירושין באזור הקריות, לא היה לה לרגע אחד חלק במעשי המרמה הרבים המיוחסים לאלי לוי.

בהקשר הזה, יש לציין כי בפסק-דינה של שופטת המחוזי בחיפה, אספרנצה אלון מה-22.11.22 שעסק בתביעה אזרחית שהוגשה כנגד אלי לוי, שבו עלה שמה של שמשון ענתבי כמי שחתמה על הסכמים שונים, קבעה השופטת כי "מי הוא זה אשר זייף את חתימתה וחותמתה של עו"ד ענתבי- מצאתי שלא לקבוע מסמרות, וזאת על אף שמכלול הנסיבות מוליכים דווקא אל עבר מעורבתו העיקרית של אלי, שהיה זה אשר מכר את הדירה לרעיסה, הזמין את נוטריון חורי לבית ההורים המנוחים, יזם את תהליך ההחתמה וכיו"ב".

עו
עו"ד ענת שמשון ענתבי|צילום: באדיבות המצולם

בימים אלה מתנהל ההליך הפלילי נגד אלי (אליהו) לוי בבית משפט השלום בקריות, כששלב ההוכחות אמור להתחיל באפריל הקרוב. בדיון שנערך החודש כפר לוי ברוב עובדות כתב האישום.

קודם לכן, ביוני 2023 הגישה פרקליטות מחוז חיפה את כתב האישום נגד לוי, בעקבות שידור שתי כתבות תחקיר בסדרת "הנוכלים" במהדורה המרכזית שתיארו את מעלליו. כתב האישום ייחס ללוי עבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וכן עבירות מס שונות. "הנאשם גנב סך של 1,100,000 שקלים שהופקדו בידיו על ידי המתלוננות, והשתמש בהם לצרכיו האישיים", כך תואר בכתב האישום.

עו"ד שמשון ענתבי מספרת עוד כי לאחר שידור תחקיר חדשות 12 הגישה תלונה במשטרה כנגד אלי לוי, אולם לאחר זמן קצר תלונתה נסגרה. יחד עם זאת מסרה לנו ענתבי כי היא שוקלת להגיש נגד לוי תלונה מחודשת, ולנקוט בהליכים נוספים, במידת הצורך. וזאת לאחר פתיחת משפטו הפלילי של אלי לוי, ולאחר שבית משפט אזרחי קיבל את גרסתה בדבר זיוף חתימותיה והשימוש הפסול בחותמתה.

עו
עו"ד יניב לנקרי, המייצג את ענת שמשון ענתבי|צילום: באדיבות המצולם

התחקירים על אלי לוי שהובילו להעמדתו לדין

לפני שנתיים שודר במהדורה המרכזית התחקיר המקורי אודות אלי לוי, תושב רכסים, שנודע במשך שנים כמאכער שידו בכל, באזור חיפה והקריות. לוי הבטיח לסדר חובות מול גופים כמו ההוצאה לפועל, רשות המיסים, משרד הרישוי, עיריות ומועצות מקומיות. ואף תיווך בעסקאות נדל"ן בין אנשים פרטיים או מול רשות מקרקעי ישראל. בכתבה הבאנו את סיפורם העגום של כמה אנשים, שלצערם לוי נקלע לחייהם, עד שסיבך ושבר אותם כלכלית ונפשית.

במרכז התחקיר הצגנו את סיפורן של נורית כהן ואימה ז'נט אוחיון, הקשישה והחולה, שתיהן מקריית אתא, שאיבדו את כל הונם: למעלה ממיליון שקלים אשר נתנו ללוי על-מנת שירכוש עבורם נכס בעיר, אליו תעבור משפחתן. השתיים שהכירו את לוי היכרות קרובה, עשרות שנים אחורנית, סמכו עליו בעיניים עצומות, ובמיוחד לאחר שכבר תיווך עבורם בהצלחה בעסקת מכר של ביתה הקודם של ז'נט.

אלא שהפעם, לוי לא ביצע שום עסקת מכר. בכסף שקיבל השתמש כדי לסגור חובות אישיים, ולמכריו מילדות, מכר חתול בשק. ז'נט, בתה, נורית יחד עם בעלה וששת ילדיהם נותרו שבורי-לב, ללא בית משלהם, וללא כספם. בחלוף חודשים ארוכים של המתנה, וכשהבינו שכספם לא ישוב אליהם, פנו אלינו, הגישו נגד לוי תלונה במשטרה ואף תבעו אותו בתביעה אזרחית, בה זכו בהיעדר הגנה מצדו של לוי.

בעימות שערכנו אתו, התחייב לוי מול המצלמה, שלכל הפחות ישיב לנורית וז'נט את כל כספן, כמיליון ומאה אלף ₪, אך הוא טרם עשה זאת עד היום. זמן לא רב לאחר שידור התחקיר נפטרה ז'נט אוחיון ממחלה, מבלי שלוי השיב לה ולו שקל בודד אחד.

לא שונה היה גורלו של אפרים אדזיאשוילי, אלמן בן 69, שחי לבדו בדירה שכורה בשכונת ותיקה בקרית אתא. לאחר שהשקיע כספים בעבר, בהצלחה מסוימת, אצל לוי, פנה אליו אפרים כדי שיעזור לו לסגור חובות שצבר בבנק בגובה של כ-70 אלף ש"ח. צעד זה של אפרים התברר כטעות פטאלית שלא רק שלא פתרה לו את הבעיות בבנק, אלא גם גרמה לו לאבד את ביתו שלו, ולסיים עם חובות כבדים יותר בבנק, רק משום שאלי לוי גם לא עשה דבר מול הבנק, וגם משך ממנו כספים נוספים שלא היו לו. כך ע"פ עדותו של אפרים, אותה הוא לא הצליח להוכיח בבית משפט, בימים שלפני שידור התחקיר אודות אלי לוי.

לודמילה ספיאשווילי בת ה-66 מקריית אתא, חברתו הקרובה של אפרים, פנתה עוד קודם לכן, גם היא לאלי לוי על-מנת שיעזור לה בפתרון מחלוקת כספית זניחה עם ההוצאה לפועל, אבל גם אותה הוא סיבך בחובות גדולים יותר ונעלם. גם אלברט ביטון, היום בן 73, איש חולה המתגורר בחיפה, סמך על לוי, שהיה אצלו בן בית, והפקיד אצלו כמה מאות אלפי שקלים עבור השקעה משותפת בנדל"ן. אבל לוי, כהרגלו, השתמש בכסף שנתן לו, למטרותיו האישיות, וכמעט חצי מיליון ₪ של ביטון, נעלמו כלא היו.

מייד לאחר שידור התחקיר המקורי בפברואר 2022 הגיעו אלינו תלונות רבות נוספות על מעלליו של אלי לוי, ו-8 מהן הבאנו בכתבת המשך, ששידרנו ביוני 2022. 

בנוסף, הסתבך לוי עם אחיו ועם דמויות נוספות סביב עסקת מכירה של בית הוריו. בפסק הדין שניתן במשפט האזרחי שעסק בעניין, נקבע כי לוי לא היסס לשקר ולרמות את ההורים והאחים שלו, וכן את שותפתו לעסקים. בין היתר, העידה במשפט עו"ד ענת שמשון ענתבי, ששמה נקשר בפרשה הזאת, כמו גם בהסכמים קודמים שלוי עשה. לאחר שמיעת עדותה של עו״ד שמשון ענתבי העלה בית המשפט, כאמור, חשד כי אלי לוי עשה שימוש בלתי חוקי בחותמת ובחתימתה של עו״ד ענת שמשון ענתבי, לצורך סגירת חוזים והסכמים.

כאמור, לטענתה של שמשון ענתבי, השניים שכרו בעבר הרחוק משרדים צמודים באותו בניין בקריית אתא. "אין לי חלק במעשי המרמה ובוודאי שאין זה חלק מדרכי, הן בפן המקצועי והן בפן האישי" אומרת ענתבי.

עו"ד יניב לנקרי, בא כוחה של עו"ד ענת שמשון ענתבי, מוסיף: "שמה הטוב של מרשתי נפגע אנושות לנוכח הפרשיות בהן מעורב לוי, ואשר משפטו הפלילי נפתח לאחרונה. בעת הקרובה היא תפעל לתבוע את כל מי שידיו במעל".