לאחר שבחודש פברואר נחשף בתוכנית "הנוכלים" איציק דהן, יזם השקעות הנדל"ן שעשק את משקיעיו במיליוני שקלים, 23 מתוך רשימת המשקיעים, המיוצגים על ידי עו"ד גיא סרוסי, הגישה לאחרונה בקשה נגד חברת "קאסה אירופה" (קאסה קפיטל) כחדלת פירעון, בגין חוב של 7.8 מיליון שקלים. איציק דהן: הוגשה בקשה ואת דברינו נמסור בבית המשפט.
היקף חובותיו של דהן לעוד עשרות משקיעים נוספים, בהם משרתי מילואים הנלחמים בעזה וחוה בן עמי שנרצחה בשבעה באוקטובר בקיבוץ בארי, גדול בהרבה ומוערך בעשרות מיליוני שקלים, כפי שפורסם בתחקיר במהדורה המרכזית. אחרי שידור התחקיר, הגיעו תלונות חדשות רבות לחדשות 12.
שיטת דהן, כפי שתוארה בהרחבה, כללה כמעט תמיד הבטחה לתשואה גבוהה, תוך מצג שווא על נכסים מפוארים, העברת כספים תמורת מניות שליטה בפרויקטים השונים. השלב הבא בשיטה - עיכובים והתחמקויות מתמשכות מהעברת התשואות המובטחות למשקיעיו הרבים. לחלק מהמשקיעים אף ניתנו צ'קים דחויים, כאלה שדהן ביטל או שהתגלו כחסרי כיסוי. הכול - על מנת לעכב את החזרת כספי ההשקעה.
בתחקיר הובאו עדויות רבות של משקיעים ששמו את מבטחם באיציק דהן ובחברת "קאסה אירופה" שבבעלותו, תוך שהם מאמינים להבטחותיו כי כספם יזכה לתשואות גבוהות מהשקעות בנכסי נדל"ן מניבים בגרמניה. בפועל, כך דיווחנו, ישנו ספק גדול אם הכספים שימשו ככספי השקעה, או שמא נעשה ברובם שימוש שונה לחלוטין.
בין יתר העדויות שהבאנו בתחקיר, הייתה זאת של נעם בן עמי, בתה של חוה בן עמי ז"ל שנרצחה בבארי ב-7 באוקטובר. היא המתינה לשווא במשך חודשים למאות אלפי שקלים שהבטיח לה, ושאותם ילדיה לא קיבלו למרות הבטחות חוזרות ונשנות, גם 5 חודשים לאחר הירצחה של האם. באותה הדרך נעקצו, בין היתר, גם שני חיילי מילואים שנלחמו שבועות ארוכים ברצועת עזה. הם סיפרו בכתבה על מאות אלפי שקלים שדהן נמנע מלשלם להם במשך יותר משנה, למרות הבטחות חוזרות ונשנות.
שניר יצחקיאן, מנהל לשעבר בחברתו של דהן, העיד כיצד הוא וכ-70 משקיעים אותם הביא לחברה הפסידו 10 מיליון שקלים. יצחקיאן סיפר שהבין באיחור את שיטותיו הפסולות והשקריות, לכאורה, בהשקעות והבטחות למשקיעים וכמי שחווה את העוקץ על בשרו.
בעקבות התחקיר, הגיעו למערכת "הנוכלים" עוד עשרות פניות של תלונות על איציק דהן, בהן ממשרתי מילואים ופנסיונרים. לאחר שידורו, בריאיון ל"שש עם עודד בן עמי" ויום לאחר השידור, התחייב דהן לשלם לכל משקיעיו מיליוני אירו בתוך חודשיים. עד כה, במסגרת הסכם פשרה שנחתם עם תשעה ממשקיעיו של דהן, הועברו כ-225 אלף שקלים, מתוך 1.1 מיליון שקלים שעליהם נחתם ההסכם.
לדברי עו"ד סרוסי, המייצג 23 מהמשקיעים, הוגשו נגד דהן תלונות במשטרה ונשלחו מכתבי התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים. "המאבק להשבת הכספים לעשרות הלקוחות של איציק דהן וחברת 'קאסה אירופה' ימשיך עד השקל האחרון. אנחנו נגיע לנכסי החברה גם בישראל ובכל מקום בעולם", הוסיף עו"ד סרוסי.
בבקשה, שהוגשה בימים אלה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נטען כי בשל דפוס הפעולה החוזר על עצמו, הגובל במעשי נוכלות ורמייה, קיים חשש אמיתי כי הנכסים שבגרמניה שבבעלות "קאסה אירופה" יוברחו, ויותירו את התובעים חסרי כל. לשם כך התבקש בית המשפט להכריז על חברת "קאסה אירופה" כחדלת פירעון, על מנת שבמסגרת זו, יתבקש הנאמן למפות את סך כל הנכסים שבבעלות החברה, ולפעול למימושם במטרה להחזיר את חובה לתובעים.
מאיציק דהן נמסר: הוגשה בקשה ואת דברינו נמסור בבית המשפט שהוא המקום הנכון שבו יעשה הצדק ולא בתקשורת.
בהכנת התחקיר השתתפו אייל רבי ספרן והראל נצר, חברי מערכת ״הנוכלים״.