ועדת האתיקה בלשכת עורכי הדין קיבלה אתמול (רביעי) את הבהרתו של עו"ד עמית חדד לגבי החשדות לניגוד עניינים שלו בייצוג חשודים בפרשת קטארגייט. עו"ד חדד הבהיר לבקשת הוועדה כי הוא מייצג רק את החשוד יונתן אוריך ולכן אין ניגוד עניינים מצידו. בדיקת הוועדה נעשתה רק לגבי הפרשה הזו, ולכן לא נמצא ניגוד עניינים. "ככל והמסד העובדתי ישתנה ו/או יחול שינוי נסיבות, לרבות פניה לשכירת שירותיך ע"י עד/חשוד/נאשם בפרשה זו, הוועדה תעודכן על ידך בהתאם", הובהר בתשובת הוועדה.

פרשת קטארגייט - סיקור N12

בדיקת ועדת האתיקה בלשכת עורכי הדין החלה "בשל חשש לכאורי לייצוג בניגוד לכללי עורכי הדין (אתיקה מקצועית)", כך הובהר במכתב שנשלח לעו"ד חדד, וכן לעו"ד אורי קורב, שמייצג בפרשת את העד ג'יי פוטליק. הוועדה ביקשה מעורכי הדין הבהרות בנוגע לחשודים המיוצגים על ידם, וכן מדוע הייצוג לא מהווה ניגוד אינטרסים, אף מול מיוצגים בתיקים אחרים.

לשכת עורכי הדין החליטה לערוך את הבדיקה בעקבות ביקורת שנשמעה מפי גורמים שונים בפרקליטות, שאף הגיעה לשיא בשבוע שעבר, כאשר נעצר יונתן אוריך בפרשת קטארגייט, אז עו"ד חדד עזב באמצע את הדיון במשפט נתניהו. זמן קצר אחר כך הובא נתניהו בעצמו למתן עדות באותה הפרשה.

עו"ד חדד הבהיר בתשובתו כי הוא מייצג בתיק הזה אך ורק את החשוד יונתן אוריך. לטענתו, הייצוג של ראש הממשלה בנימין נתניהו ב"תיקי האלפים" לא קשור לתיק הנוכחי, שבו הוא אינו חשוד כלל גם לפי הבהרת היועמ"שית גלי בהרב מיארה. עו"ד חדד הוסיף כי ישראל איינהורן אינו חשוד בפרשה ולא נקרא לחקירה עד כה, ולכן הוא לא מייצג אותו בפרשה.

עו"ד קורב, שנדרש אף הוא לספק הסברים בנוגע לייצוג החשודים בקטארגייט, הבהיר כי הוא מייצג את ג'יי פוטליק, שאינו חשוד בפרשה וזומן רק למתן עדות. מעבר לכך, קורב מייצג את הנגד ארי רוזנפלד בפרשת המסמכים, ולטענתו אין קשר בין הפרשות הנחקרות. "על פי כללי האתיקה, אין מניעה בייצוגם של מספר חשודים או נאשמים באותו הליך ממש, כל זמן שאין ביניהם ניגוד אינטרסים", הוסיף עו"ד קורב.

במכתב ששלחה ועדת האתיקה לעו"ד חדד, ניתנה גם ביקורת על דבריו של חדד נגד הוועדה ולשכת עורכי הדין. "ראוי לציין כי בניגוד לטענותיך, ועדת האתיקה הארצית אינה מושפעת מאינטרסים ו/או לחצים ומסתמכת על עובדות בלבד, ומשכך הוחלט לפנות אליך באופן ישיר ולקבל תגובתך בנושא".