חקירת קטארגייט: יועצו של נתניהו, יונתן אוריך, שינה את גרסתו - ולדברי מקורבים לחקירה הוא אישר כי קיבל כסף מהקטארים, כך פרסמנו אמש (חמישי) ב"מהדורה המרכזית". אוריך הסביר כי הכסף הועבר בשל עבודה שסיפק לקטארים בתקופת המונדיאל ובנוגע אליו, ולא בנושאים הקשורים למלחמה. בתוך כך, בית המשפט המחוזי החליט להאריך אמש את מעצרו של אוריך עד ליום שני הבא. 

בית המשפט המחוזי דן בהארכת המעצר של אוריך, אחרי שבית משפט השלום החליט אתמול לשחרר את אוריך והמשטרה הגישה ערר. "החשד הסביר נגד החשודים התחזק בצורה סבירה ביותר, בפרט נגד אוריך", אמר שופט המחוזי עמית מיכלס, אחרי שעיין בחומרי החקירה. בית המשפט החליט על הארכת מעצרו של אוריך עד ל-12.5. 

פרשת קטארגייט (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
מעצרו של אוריך הוארך: "החשד נגדו התחזק"|צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

שינוי הגרסה של אוריך 

כשהחקירה פרצה אוריך טען כי לא היה לו כלל קשר עם הקטארים, וכי מדובר בחקירה פוליטית. עם זאת, כעת הוא אישר כי פעל עם הקטארים, אך רק בנוגע למונדיאל. 

בתקופה האחרונה התקבל במשטרה מידע חדש. בעקבותיו נחקרו שני אנשי עסקים בעלי רקע ביטחוני - ועדותם "מסבכת" את אוריך. כמו כן, עלה חשד שנוגע לנושא ביטחוני. ראיות דיגיטליות חדשות הופקו מהטלפון של אוריך, ומהטלפון של אלי פלדשטיין, החשוד הנוסף שעבד גם הוא עם ראש הממשלה נתניהו.

פרשת קטרגייט
חומרים הופקו מהטלפונים של אוריך ופלדשטיין

 

במסגרת פרשת קטארגייט נבחן החשד לפיו יועצי נתניהו, אוריך ופלדשטיין, פעלו כדי להפיץ מסרים חיוביים בנוגע לקטאר - ולפגוע במעמדה של מצרים כמתווכת הגונה במשא ומתן. מוקדם יותר אתמול נחשף החשד שאנשי עסקים בעלי עבר ביטחוני הופעלו על ידי השירות המסכל בקטאר. על פי החשד - הם הופעלו באמצעות מילות קוד. 

בדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט עלה כי אנשי העסקים בעלי הרקע הביטחוני נחקרו במסגרת הפרשה. אחד מהם כבר שוחרר, ולגבי איש הביטחון הנוסף, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו, אולם בקשתה נדחתה על ידי בית המשפט והוא שוחרר.

החלטת שופט השלום והביקורת: "התיק הזה גדול עליו"

בית משפט השלום בראשון לציון הורה מוקדם יותר לשחרר את יונתן אוריך, יועץ התקשורת של ראש הממשלה, בניגוד לעמדת המשטרה שביקשה להאריך את מעצרו בחמישה ימים נוספים. בהחלטה חריפה קבע השופט מנחם מזרחי כי "אסור לבית משפט שחרד לזכויות הפרט לאשר את בקשת המשטרה".

השופט מזרחי ביקר את התנהלות החוקרים ואמר: "מתגנבת ההרגשה שהחקירה דוהרת מבלי משהו עוצר ושואל את עצמו באיזה עבירה פלילית חוקרים כאן. היה מצופה שהיחידה החוקרת תציג חוות דעת מוגמרת, כאשר מעיינים בחוות הדעת אין מסקנה ברורה העולה שלפיה לאור כל האמור מעשיהם פגעו בביטחון המדינה. גם במובן זה לא התחזק החשד".

להב 433 (צילום: יונתן שאול, פלאש 90)
במשטרה תקפו את השופט מזרחי: "הוא לא מבין כנראה". משרדי להב|צילום: יונתן שאול, פלאש 90

גורם במשטרה תקף בחריפות את שופט השלום. "התיק הזה גדול על השופט מנחם מזרחי, עובדה שהוא לא מבין כנראה לקרוא חוות דעת משפטית של השב"כ", אמר הגורם. "כל פעם שאנו מגיעים לבית המשפט המחוזי - השופטים כן מבינים שצריך להאריך את המעצר".

לדברי הגורם, "לא הצגנו שום ראיה חדשה בבית המשפט המחוזי, אלא הדגשנו שוב ושוב מה שאמרנו בשלום. עדיף שמזרחי שלא ימשיך לטפל בתיק".