כתב אישום חמור הוגש היום (חמישי) נגד שישה אזרחים ישראלים מצפון הארץ, בגין מעורבותם בתשתית כספי טרור שפעלה בהנחיית פעיל חמאס מטורקיה. על פי כתב האישום, הנאשמים העבירו יותר מ-3.5 מיליון שקלים ב-16 פעולות שונות, סכומים ששימשו למימון חוליות טרור בשטחי יהודה ושומרון.
במסגרת חקירה מאומצת של השב"כ ויחידת הסייבר הארצית בלהב 433 של משטרת ישראל, נחשפה תשתית כספים רחבה ומתוחכמת שפעלה בין נובמבר 2024 למרץ 2025. כתב האישום החמור הוגש נגד פאדי עראבי מעראבה, מוחמד הציץ ואדהם דולאני מעכו, ויליאם וסאמי חנא מנוף הגליל, וסוהיל בשיר מסח'נין.
על פי כתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, הנאשמים ניהלו רשת העברות כספים שפעלה תחת הנחייתו של וג'די סעדי, פעיל חמאס ותושב ג'נין לשעבר, שמתגורר בטורקיה מאז 2016 ומוגדר כאדם הפועל בשירות חמאס, הג'יהאד האיסלאמי וכוח קודס האיראני. לפי ממצאי החקירה, סעדי היווה ציר מימון מרכזי לפעילות הטרור ביהודה ושומרון.
"מדובר בפרשייה ייחודית, אשר במאמץ משולב של השב"כ יחד עם משטרת ישראל, הביאה לכדי חשיפה רחבה של תשתית כספים המבוססת על ערבים ישראלים, ששימשו כ'צינור חמצן' לצרכי מימון הטרור ביהודה ושומרון", מסר גורם ביטחוני.
העברות הכספים, שנעו בין 87,000 ל-400,000 שקלים בכל פעם, בוצעו באופן חשאי, תוך שימוש בטלפונים מבצעיים, נקודות מפגש מסתוריות והחלפת שליחים, כדי להימנע מחשיפה. לפחות שניים מהמקרים המתוארים בכתב האישום הסתיימו בכך שהכסף הגיע לחוליות צבאיות שעסקו בפועל בהוצאת פיגועים נגד מטרות ישראליות.
מחקירת השב"כ עולה כי פאדי עראבי יצר קשר עם אחיו, נסים עראבי, שפועל מטורקיה, ושניהם הפעילו רשת רחבה של גיוס בלדרים להעברת כספים, בהם גם הנאשמים ויליאם וסאמי חנא. על פי האישום נגדם, השניים היו מודעים לאופייה הבלתי חוקי של הפעילות. לאחר שהקשר ביהודה ושומרון נחשף, גויסו מוחמד הציץ ואדהם דולאני לטובת המשך פעילות ההעברה, ובשלב מאוחר יותר גם סוהיל בשיר.
"משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי רואים בחומרה רבה כל קשר לגורמי טרור ומעורבות בהעברות כספים המיועדים לתשתיות טרור", נמסר בהודעה משותפת של הגופים. "נמשיך לפעול בנחישות ובכל הכלים החוקיים שבידינו, לסיכול האיומים ולמצות את הדין עם כלל המעורבים".
בפרקליטות המדינה מבקשים לעצור את כל ששת הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים. בבקשת המעצר נטען כי "מעשיהם מצביעים על מסוכנות חמורה, ישירה ומתמשכת לביטחון המדינה", והודגש כי הפעילות בוצעה בתקופת מלחמת "חרבות ברזל". התיק מנוהל על ידי עורכי הדין מיטב דגן ומאיה ישראל ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ונחקר בשיתוף מלא בין השב"כ ליחידת הסייבר של להב 433.