על רקע סערת הפרשה הביטחונית: בית המשפט המחוזי דן היום (שלישי) בבקשת הערר שהגיש איש השב"כ - נגד המשך מעצרו, וקבע כי יש חשד סביר לשיבוש. על כן נקבע כי החלטת בית משפט השלום נשארה, ומעצרו של א' יוארך עד מחר.

עו
עו"ד אורי קורב בדיון הארכת מעצר של א', איש השב"כ החשוד בפרשה|צילום: יונתן שאול, פלאש 90

עורך הדין אורי קורב המייצג את א', טען בבית המשפט כי אין סיבה להחזיק את החשוד במעצר. "הוא חשב שיש למידע הזה אינטרס ציבורי, שצריך להכיר אותו. זה מידע שלא מסכן ביטחונית את ישראל". השר שיקלי, ששמו נקשר בפרשה, הגיע גם הוא לדיון. בדיון טען עוה"ד קורב כי החשוד א' אחראי לסיווג המידע בארגון, אולם גורמים ביטחוניים הכחישו: "זה לא התפקיד שלו. לא היה לו קשר לסיווג מידע או לאבטחת מידע".

הפרשה החדשה שנחשפה - סיקור N12

 

ההדלפה והחקירה - עושים סדר בפרשה
ההדלפה והחקירה - עושים סדר בפרשה
 

העדכונים מהדיון

בדיון עלו החשדות שמיוחסים לאיש השב"כ - הדלפת מידע לעיתונאים ולשרים.

עו"ד קורב: "ברור שהוא עשה את זה כי הוא חשב שיש למידע הזה אינטרס ציבורי שהציבור צריך להכיר אותו. עצם סוג המידע הזה אין לו שום סכנה לביטחון הציבור. הראיה לכך היא שהמידע פורסם באישור הצנזורה".

על התנהלות המעצר והחקירה אמר קורב: "איש השב"כ נעצר לשישה ימים, הוא נחקר רק פעם אחת. לא נתנו לו להתייעץ איתי, לשמחתי לא עשה פוליגרף".

בדיון עלו דוגמות להדלפות: חדירת הכהניזם למשטרה שהועבר לעיתונאי עמית סגל ולשר עמיחי שיקלי, והמסמכים שקדמו לטבח 7 באוקטובר, שאותם העביר החשוד לעיתונאית שירית אביטן והשר שיקלי.

איתמר בן גביר בדיון הארכת מעצר של א', איש השב
איתמר בן גביר בדיון הארכת מעצר של א', איש השב"כ החשוד בפרשה|צילום: יונתן שאול, פלאש 90

 

נציגת מח"ש אמרה בדיון: "אנחנו לא עוסקים באידאולוגיות או בשמירה על הדמוקרטיה אלא רק בשאלות אם יש חשד סביר לביצוע העבירה ואם יש עילת מעצר. הוא מעל באמון שניתן בו, הוציא חומרים סודיים והעביר אותם לגורמים שלא מורשים לקבלם וזה לא משנה מה זהותם. הוא חסר מעצורים".

השב"כ: "מקרה חמור וחריג"

השב"כ מסר בתגובה: "במסגרת החקירה נחשד עובד השב"כ שניצל את תפקידו הביטחוני ואת נגישותו הישירה למערכות המידע של השב"כ, ללקיחת מידע מסווג ולהעברתו לגורמים בלתי מורשים וזאת בכמה הזדמנויות ובאופן חשאי. בשל החשד החמור כי מידע מסווג מוצא בידי עובד שירות באופן שמסכן את הביטחון, החלה חקירה פנימית ומתחייבת סביב הפעולות שביצע אותו עובד". 

"בעקבות ממצאי החקירה, התבסס החשד נגדו כמי שפעל אקטיבית להוצאת חומרים מסווגים, באופן מגמתי מתוך מערכות המידע של השירות, בניגוד לחוק ולכללים אליהם מחויבים עובדי הארגון. מדובר במקרה חמור וחריג, שמלכתחילה לא היה ברור היקף המידע שנלקח ונמסר לגורמים בלתי מורשים, ובהתאם חייב טיפול לעצירת דלף המידע". 

"השב"כ מבקש להדגיש כי בשום שלב עיתונאים לא נחקרו, הם לא נדרשו למתן עדויות במסגרת החקירה ולא נעשו האזנות לטלפונים של עיתונאים. עוד יובהר, כי בשנה האחרונה, בזמן המלחמה, ישנה עלייה בהיקף התופעה של הוצאת חומרים מסווגים מגופי הביטחון וממערכות המידע של גופי הביטחון בידי עובדי מערכת הביטחון".

"בהתאם לכך בוצעו יותר מ-20 טיפולים וחקירות של דלף סוד, שמטרתן מניעת זליגה של מידע מסווג מתוך מערכת הביטחון לגורמים בלתי מורשים, באופן שעלול לסכן את ביטחון המדינה. השב"כ ימשיך לפעול בנחישות וללא משוא פנים להגנה על סודות מדינה וביטחון אזרחי ישראל".