התפתחות משמעותית בפרשת "קטארגייט": בידי המשטרה נמצאות כעת ראיות מוצקות – לא רק עדויות בעל פה אלא ממצאים קשיחים – המעידות באופן חד-משמעי כי יונתן אוריך, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו, קיבל כספים מקטאר גם לאחר פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר - כך פרסמנו אמש (שישי) לראשונה באולפן שישי. ממצאים אלה מערערים באופן ישיר את גרסתו האחרונה של אוריך, לפיה עבודתו עבור הקטארים הסתכמה בייעוץ סביב אירועי המונדיאל בלבד.

החשדות מקבלים משנה חומרה לאור העיתוי הרגיש במיוחד של העברות הכספים – בתקופה קריטית שבה ממשלת ישראל נדרשה להכריע בסוגיות מורכבות הנוגעות למעמדה של קטאר כמתווכת מרכזית במשא ומתן לשחרור החטופים, וכן בשאלת המשך פעילותה של רשת התקשורת אל-ג'זירה הקטארית בשטחי ישראל. בעוד הדרג המדיני התמודד עם החלטות גורליות אלה, היועץ הקרוב ביותר לראש הממשלה, קיבל סכומי כסף משמעותיים מאותה מדינה מפרצית שמילאה תפקיד מרכזי במשא ומתן.

מהכחשה גורפת להודאה בקבלת כספים
גרסתו של אוריך השתנתה באופן מהותי לאורך שלבי החקירה. בתחילה הציג עמדה תקיפה והאשים את גורמי החקירה בניהול "חקירה פוליטית" שמטרתה לפגוע בראש הממשלה ובסביבתו הקרובה. בשלב מאוחר יותר, כשנאלץ להתמודד עם ראיות ראשוניות, שינה את גרסתו וטען כי קשריו עם קטאר הצטמצמו אך ורק לייעוץ בנושא המונדיאל בלבד ולא חרגו ממסגרת זו.
לפי גורמים המקורבים לחקירה, אוריך הפך לחשוד המרכזי בפרשה, כאשר מעגל הראיות סביבו הולך ומתהדק. אם בתחילת החקירה היה הדגש על חשודים נוספים, ובהם אלי פלדשטיין, כעת מתמקדת החקירה בפעילותו של אוריך והשלכותיה.

איש המוסד לשעבר: "ביקשנו מהם לבצע עבור הקטארים פרוייקטים"
שתי דמויות משמעותיות שנכנסו לתמונת החקירה בימים האחרונים – איש מוסד בכיר לשעבר ואיש עסקים בעל קשרים ענפים עם גורמי ביטחון – מספקות עדויות שמספקות הקשר רחב יותר לפעילותו של אוריך מול הקטארים. בצעד שמדגיש את חומרת החשדות, האריך בית המשפט המחוזי את מעצרו של איש המוסד לשעבר, החשוד במעורבות בשוחד, מגע עם סוכן זר והלבנת הון.
בעדותו המפורטת מסר איש המוסד לשעבר: "העבודה שלי עם הקטארים החלה בתקופת המונדיאל. אז גם הכרתי את איינהורן ואוריך, ביקשנו מהם לבצע עבור הקטארים פרויקטים. עשיתי עבור הקטארים פרויקטים ברחבי העולם. פרויקט עולמי בשם 'מגדלאור', שמטרתו קמפיין תדמית שמצייר את קטאר כמדינה שוחרת שלום.

עוד הוסיף: "אני באמת מאמין שקטאר היא גורם ממתן. לא עסקתי בשום פעולה ביטחונית. זה מעליב ומשפיל שאתם אומרים לי שפגעתי בביטחון המדינה. סיכנתי את חיי עשרות שנים כדי לשמור על ביטחון המדינה. לא עבדתי עם איינהורן ואוריך במלחמה, ולא עם פלדשטיין ולא שמעתי את השם הזה".
עדותו מסבכת את אוריך ואת איינהורן בכך שהוא מציין במפורש את מעורבותם בפרויקטים קטאריים ומבהיר כי "אנחנו יזמנו קשר איתם, והם עבדו אצלנו", וכי התשלומים הועברו ישירות מהקטארים.
החקירה מתנהלת במקביל בשלושה צירים מרכזיים שמשלימים זה את זה: הציר הכלכלי, הבוחן את מסלולי הכסף והעברות התשלומים; הציר הביטחוני, הבודק את ההשלכות האפשריות על בטחון המדינה; והציר הפלילי, המתמקד בהיבטים העברייניים של הפרשה. שלושה צוותים ייעודיים מהפרקליטות, בהובלת עורך הדין ניסים מרום, מלווים באופן צמוד את צוות החקירה המשטרתי. ככל שהחקירה מתקדמת ומתמקדת, החשדות נגד אוריך מתחזקים והתמונה המצטיירת מדאיגה יותר.
מוקדם יותר: ביהמ"ש דחה את ערעורו של אוריך
בית המשפט העליון דחה אתמול את הערעור שהגיש יונתן אוריך והוא יישאר במעצר לפחות עד יום שני. "לאחר שעיינתי בחומר ושמעתי את הצדדים נחה דעתי - הערר נדחה. ככל שיידרש המשך מעצר נוסף תידרש עילה נוספת ולא דווקא בהקשר עילת המסוכנות," אמר השופט כשר בהחלטתו.