פרקליטות המדינה הודיעה אמש (ראשון) ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של ראש הממשלה, כי היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה שוקלים להעמידו לדין פלילי, כפוף לשימוע, בפרשת "הבילד", בגין עבירות ביטחון של מסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, החזקת ידיעה סודית והשמדת ראיה.
על פי המיוחס לו, אוריך פעל ביחד עם דובר ראש הממשלה אלי פלדשטיין להוציא ידיעה סודית גולמית מתוך מערכות צה"ל. מדובר במידע מסווג בדרגת סודיות גבוהה ביותר אשר הושג באמצעות אמצעי מודיעיני סודי שהיה בחשיפתו על ידי אוריך כדי לסכן את ביטחון המדינה וחיי אדם.
לפי החקירה, הוצאת המידע הסודי על ידי אוריך ופלדשטיין נועדה, בין היתר, להשפיע על התודעה הציבורית בקשר לראש הממשלה ולהטות את השיח באותה עת ביחס להירצחם של ששת החטופים בחודש אוגוסט 2024.

עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, באי כוחו של יונתן אוריך, הגיבו: "יונתן אוריך כופר בכל הטענות המיוחסות לו. אוריך מעולם לא החזיק ולא מסר ידיעה סודית ובוודאי שלא פגע בביטחון המדינה. מדובר בכתב חשדות מופרך שמגיע בתזמון לא מקרי - וחפותו תוכח מעבר לכל ספק".
עורכי הדין עודד סבוראי וסיון האוזמן, באי כוחו של פלדשטיין, הגיבו גם הם: "הגיע הזמן שטענתנו, שפלדשטיין פעל עם אוריך מתוך הבנה שהפעולה מתבצעת על דעתו ובאישורו של ראש הממשלה, תזכה להתייחסות רצינית מצד הפרקליטות. חבל שלקח לפרקליטות 9 חודשים להגיע למסקנה הזו, שזועקת מחומר החקירה".
לדברי עורכי הדין, "כעת יש לבחון מחדש את כתב האישום נגד פלדשטיין ולשחררו לאלתר ממעצר הבית שבו הוא נתון, כך שיהלך חופשי בדיוק כמו אוריך".
לפני כחצי שנה הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד פלדשטיין, הדובר בלשכת ראש הממשלה ונגד המודיעין. הוא יעמוד לדין בגין פגיעה בביטחון המדינה - סעיף שהעונש המרבי שלו הוא עד מאסר עולם. יש להדגיש כי עד היום במקרים דומים, בית המשפט לא פסק את העונש המרבי. בכתב האישום נחשף כי יועץ התקשורת של נתניהו יונתן אוריך כתב לפלדשטיין אחרי פרסום המסמך בבילד: "הבוס מבסוט".

השתלשלות האירועים - עד פיצוץ הפרשה
כשבצה"ל ראו את הפרסום בבילד, הבינו שמדובר בדלף של מסמך "סודי ביותר" ורגיש. לטענתם, חשיפתו עלולה לפגוע בהשגת אחת ממטרות המלחמה - שחרור החטופים, וכן בפעילות של צה"ל והשב"כ בעזה נגד חמאס. בעקבות כך, במערכת ביטחון המידע בצה"ל פתחו בחקירה וניסו להתחקות אחר מקור ההדלפה.
בצה"ל הבינו שהחקירה חייבת לעבור לשב"כ. הרמטכ"ל פנה בנושא לראש השב"כ, ובעקבות הפנייה - בשב"כ פתחו בחקירה סמויה כדי לעלות על הגורמים שהדליפו את המסמכים.
בשלב הזה פנה השב"כ למשטרת ישראל, ושני הגורמים החלו בחקירה בניסיון לאתר את מקור ההדלפה, בשלב הראשוני מתוך צה"ל בלבד. צה"ל העביר לשב"כ ולמשטרה רשימה של גורמים שבתוך הארגון נחשפו למסמך הזה.
אחרי שאספו חומרים, הוחלט לעצור נגד במילואים, שני קצינים במילואים ונגד בקבע וגם את פלדשטיין - שאותו מגדיר בית המשפט "אזרח יועץ תקשורת, המועסק במערך ההסברה הלאומי שתחת משרד ראש הממשלה".
לפי פרטי החקירה, מדובר בדלף מסווג ורגיש ביותר אשר לטענת חוקרי השב"כ מהווה פוטנציאל לנזק ביטחוני חמור למערכת הביטחון ומדינת ישראל.