תגובת עו"ד לירום סנדה שמייצג את עופר דרעי: "חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מביע עמדה חד משמעית של המחוקק לפיה אירוע חדלות פירעון אינו עוול או פגם מוסרי של החייב אלא 'רע הכרחי' הנובע מהתפתחותו ושכלולו של שוק האשראי במדינת ישראל. ליבי עם כל אותם האנשים שרואים את עצמם 'נפגעים' כספית כתוצאה מהתנהלותו של מרשי אך בפועל מדובר בסך הכל בכישלון עסקי וסיכון אשראי ידוע שאותו לוקח כל אדם כאשר הוא נותן סחורה, או מצפה לקבלת תמורה מבעל עסק".
"מרשי לא קם בוקר בהיר אחד והחליט לפתוח עסק שייכשל. אף אחד לא רוצה לחיות תחת עיקולים והגבלות או ללכת לישון בלילה עם העול שהוא חייב כספים לאנשים שהשקיעו בעסק שלו, או היו חלק מהניסיון שלו לצמוח כלכלית. קראתי לא פעם ולא פעמיים את כל הטענות והראיות כנגד מרשי אך לא מצאתי בהן דבר, מלבד עצב וכאב על הכישלון העסקי והכלכלי ושוב - ליבו של מרשי יוצא אל כל אותם האנשים להם אין באפשרותו להחזיר את חובותיו".
"הליכי חדלות הפירעון בהם נקט מרשי אינם בבחינת כלי עונשי שתכליתו להרתיעו או להעניש אותו. בשביל זה יש מערכת אכיפת חוק. מטרתם של הליכים אלה היא להסדיר ולנהל את כשל אשראי, שמהווה חלק ממהלך העסקים הרגיל של מרשי או של כל אזרח אחר ולהחזיר למשק אדם נקי מחובות שימשיך לתרום, הן בפן החברתי והן בפן הכלכלי ואני בטוח שבבית המשפט במסגרת ניהול ההליך הצדק יצא אל האור".
תגובת משטרת ישראל: "במהלך השנה החולפת עצרה המשטרה 1,802 חשודים והגישה 3,387 כתבי אישום בגין עבירות הונאה ומרמה, נתון המעיד יותר מכל על מאמצי המשטרה בפיענוחם. כל תלונה המתקבלת במשטרה ומעלה חשד לביצוע עבירה פלילית, נחקרת ונבדקת ביסודיות במטרה להגיע לחקר האמת וכך היה גם במקרים אלו".
"יחד עם זאת מבין מאות אלפי תלונות המתקבלות במשטרה מדי שנה, לעולם תלקח בחשבון גם חומרת העבירה וקיומו של סעד אזרחי ממשי למתלונן ונזכיר כי לכל מתלונן קיימת גם הזכות להגיד ערר על תוצאות החקירה כחוק. עוד נציין כי המרחק בין סכסוך עסקי לבין עבירה פלילית לעולם יהיה נעוץ בשאלת הראיות, הכוונה והנסיבות, שאותם נדרש להוכיח בחקירה מעל לספק סביר בהתאם לסדרי הדין הפלילי, זאת להבדיל מהליך אזרחי".
אם גם אתם נעקצתם או נפגעתם מנוכל, מוזמנים לפנות אלינו בוואטסאפ: 052-3074799